Naslovna Događaji Promocija knjige “Put za Kladovo” Ranka Jakovljevića 16. maja u Negotinu

Promocija knjige “Put za Kladovo” Ranka Jakovljevića 16. maja u Negotinu

1054
0

Istorijski arhiv Negotin predstaviće čitalačkoj javnosti u četvrtak 16. maja knjigu “Put za Kladovo“ autora Ranka Jakovljevića, pravnika i publiciste iz Kladova.

Knjiga „Put za Kladovo“ Ranka Jakovljevića, autora brojnih istoriografskih radova, monografija i dela o istorijskim zbivanjima na području podunavskog Đerdapa, novi je izdavački poduhvat negotinskog Istorijskog arhiva.

Ovo delo obrađuje širi istorijski kontekst pogleda na Kladovo i oblast Ključa, kome je Jakovljević, pravnik i publicista, posvetio brojne svoje radove, objavljene u časopisu-godišnjaku Istorijskog arhiva, “Baštinik”, ali i u drugim naučnim publikacijama i delima.

“Put za Kladovo” čine rezultati nastojanja da se kroz  pripovesti vezane za istoriju komunikacija iznesu na svetlost dana fragmenti predstave o ovom delu Srbije kao osloncu izvesnije budućnosti”, navodi autor.

Promocija knjige “Put za Kladovo”, koju će predstaviti autor Ranko Jakovljević i Nenad Vojinović, arhivski savetnik i direktor Istorijskog arhiva  biće održana u četvrtak 16. maja u 19 sati u promotivnoj sali Narodne biblioteke „Dositej Novaković“.

Ovo je, inače, prvi od tri programa kojim se negotinski Arhiv predstavlja u okviru manifestacije Majske svečanosti.