Naslovna Društvo Prohodni putevi na području opštine Negotin

Prohodni putevi na području opštine Negotin

183
1

Svi putni pravci u opštini Negotin su prohodni, kažu u Javnom komunalnom preduzeću “Badnjevo”. Radnici ovog preduzeća redovno čiste glavne ulice u gradu i uklanjaju raskvašen sloj, a u toku je i uklanjanje snega sa manje prometnih ulica trećeg prioriteta.

Prohodni su i svi putevi ka selima negotinske opštine. Zbog najavljenih većih snežnih padavina u pripravnsti će biti sva raspoloživa mehanizacija.

U gradu najveći problem prave vozila koja su parkirana na trotoaru i kolovozu, zbog čega se u pojedinim ulicama čisti samo jedna traka. Iz Javnog komunalnog preduzeća “Badnjevo” apeluju na vozače da pomere vozila sa ulice kako bi mehanizacija mogla da prođe i potpuno očisti kolovoz.

Korisnici stambenih, poslovnih i drugih prostorija u obavezi su da uklone sneg i led sa trotoara i drugih javnih površina. Sneg i led se moraju očistiti odmah po prestanku padavina.

Ako je do prestanka padavina došlo u toku noći, sneg i led treba očistiti najkasnije do osam časova narednog dana dužinom objekta koji se koristi, svako prema svom stambenom, ili poslovnom objektu, dvorištu, ili placu, kako bi se obezbedilo bezbedno kretanje pešaka.

Izvršenje ove obaveze kontroliše komunalna inspekcija, koja za neočišćeni sneg i led izriče novčanu kaznu na licu mesta, ili pokreće prekršajni postupak.

1 KOMENTAR

  1. Vreme je da pocnete parking da naplacujete, da kaznjavate nesavesne vozace koji automobile parkiraju gde stignu.. na sred ulice, na pesackom prelazu, u samom centru u pesackoj zoni! Kao i da nabavite jedno vozilo koje ce sve te automobile da sklanja sa kolovoza, tzv. Pauka! Jer se u Negotinu propisi ne postuju. E tek tada cete moci da ocistite ulice od snega iz oba smera 🙂

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.