Naslovna Društvo Prohodni putevi na području opštine Negotin

Prohodni putevi na području opštine Negotin

211
0

Svi putni pravci u opštini Negotin su prohodni, kažu u Javnom komunalnom preduzeću „Badnjevo“. Radnici ovog preduzeća redovno čiste glavne ulice u gradu i uklanjaju raskvašen sloj, a u toku je i uklanjanje snega sa manje prometnih ulica trećeg prioriteta.

Prohodni su i svi putevi ka selima negotinske opštine. Zbog najavljenih većih snežnih padavina u pripravnsti će biti sva raspoloživa mehanizacija.

U gradu najveći problem prave vozila koja su parkirana na trotoaru i kolovozu, zbog čega se u pojedinim ulicama čisti samo jedna traka. Iz Javnog komunalnog preduzeća „Badnjevo“ apeluju na vozače da pomere vozila sa ulice kako bi mehanizacija mogla da prođe i potpuno očisti kolovoz.

Korisnici stambenih, poslovnih i drugih prostorija u obavezi su da uklone sneg i led sa trotoara i drugih javnih površina. Sneg i led se moraju očistiti odmah po prestanku padavina.

Ako je do prestanka padavina došlo u toku noći, sneg i led treba očistiti najkasnije do osam časova narednog dana dužinom objekta koji se koristi, svako prema svom stambenom, ili poslovnom objektu, dvorištu, ili placu, kako bi se obezbedilo bezbedno kretanje pešaka.

Izvršenje ove obaveze kontroliše komunalna inspekcija, koja za neočišćeni sneg i led izriče novčanu kaznu na licu mesta, ili pokreće prekršajni postupak.