Naslovna Društvo Program „Dan Dunava“ biće priređen u nedelju 21. jula na Kusjaku

Program „Dan Dunava“ biće priređen u nedelju 21. jula na Kusjaku

1106
0

Turistička organizacija opštine Negotin prirediće u nedelju, 21. jula, tradicionalni program „Dan Dunava“ uz obilje atraktivnih sadržaja i nastupe grupa „Lead“ i „KontrAkord“.

I ova manifestacija će početi aktivnostima vezanim za jednu od najstarijih privrednih grana na svetu, ribolovom, ali za razliku od ostalih godina, po prvi put će se takmičari oprobati u pecanju soma na bućku na Kusjaku, koje će početi u ranim jutarnjim satima.

Već od 8 časova sa obale će mamiti svoj ulov najmlađi ribolovci, do 14 godina starosti, koji će, pod budnim okom nadležnih iz Opštinske organizacije sportskih ribolovaca „Timok“, probati da svojim ulovom osvoje jednu od nagrada.

Kusjačka regata već u 9 sati kreće iz Mihajlovca, a oko podneva će biti svečano dočekana na Kusjačkoj plaži, na kojoj će posetioci biti u prilici da uživaju i u prezentaciji viteških veština i streličarstvu, zahvaljujući negotinskom Redu vitezova „Beli zmajevi“.

U 13 časova počinje i takmičenje u pripremanju najlepše riblje čorbe, a u 15 sati i takmičenje u veslanju. Svečano proglašenje pobednika i dodela medalja i pehara zakazani su za 17 sati.

Negotincima će biti omogućeno da autobusima besplatno dođu na ovu manifestaciju. Polazak je ispred Pedagoške akademije, na svaka dva sata, od 10 do 16 časova, a povratak sa Kusjaka u 15, 17 i 19 sati.

Za sve zainteresovane posetioce predviđena je i besplatna vožnja katamaranom, na svakih sat vremena, od 12 do 17 časova.

Manifestaciju organizuje Turistička organizacija opštine Negotin uz podršku OOSR “Timok”, Republičke direkcije za vode Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Danube Day i Opštine Negotin.