Naslovna Društvo Proglašena vanredna situacija u opštini Negotin

Proglašena vanredna situacija u opštini Negotin

445
0

Štab za vanredne situacije proglasio je vanrednu situaciju na celoj teritoriji opštine Negotin.

Kako je nakon treće vanredne sednice Štaba za vanrednu situaciju obrazložio Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin, vanredna situacija uvodi se na predlog svih članova Štaba, sa pojačanim dejstvom u brdsko planinskom delu opštine, koji je i najugroženiji.

„Što se tiče potrebe uvođenja vanredne situacije je i najava da će doći  vrlo brzo do otopljenja snežnog pokrivača, što može da izazove probleme sa poplavama na bujičnim vodotocima, koji mogu da izazovu problem u nizijskom delu opštine”, rekao je Veličković.

Štab je doneo odluku da se izvozi sneg iz centralne zone grada i pet gradskih ulica, a građanima je upućen apel da uklone vozila iz ulica: Knez Mihailove, Vojvode Mišića, Stanka Paunović, JNA i Obilićeve da bi ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Badnjevo“ uklonile nagomilani sneg.

„Naredba JKP „Badnjevo“ je data da se sneg odnosi sa tih ulica da ne bi došlo, usled brzog otapanja snega, do plavljenja, jer smatramo  da naša kanalizacija neće moći da primi svu tu vodu“, kaže Veličković.

Na sednici Štaba za vanredne situacije doneta je naredba o dodatnom angažovanju mehanizacije u brdsko-planinskom delu opštine.

„Što se tiče brdsko planinskog dela opštine, dok je još ovolikog snega, pojačaćemo mehanizaciju u tom delu opštine da bi tim ljudima omogućili bolju prohodnost od one koju trenutno imaju i redovno snabdevanje“, dodao je Vladimir Veličković.

On je podsetio građane da i sami imaju obavezu da očiste sneg ispred svojih kuća, lokala i zgrada, kao i da uklone ledenice, koje su potencijalna velika opasnost.

„Što se tiče glavnih saobraćajnica najveći problem je nastao jer je juče bila pretpostavka da snega neće biti, pa je usled najavljenog otopljavanja bačena so, koja je posle novih nanosa izazvala, da kažem, ovu grudvastu smesu snega. Otežanost čišćenja grada predstavljaju i nesavesni građani sa svojim vozilima gde, jednostavno, služba JKP ne može da prođe. Imamo i dogovor sa policijom da se određeni delovi grada zatvore za saobraćaj, imaćemo najave kada i u kojim ulicama da se i vozila uklone, da bi radnici mogli da prođu mehanizacijom i očiste taj sneg“, rekao je Veličković.