Naslovna Društvo Proglašena vanredna situacija u delu opštine Negotin

Proglašena vanredna situacija u delu opštine Negotin

2792
0

Zbog posledica nevremena koje je zadesilo sinoć i tokom noći ovaj deo Srbije, proglašena je vanredna situacija na delu teritorije opštine Negotin.

Foto: Vule Marković

Vanredna situacija proglašena je u selima Čubra, Rečka, Mokranje, Rogljevo, Rajac, Aleksandrovac, Vratna, Crnomasnica, Jasenica kao i negotinskim naseljima Bratujevac, Badnjevo i Bukovo, u cilju preduzimanja hitnih i opertivnih mera zaštite i spasavanja i sanacije štete na ugroženom području.

“Vanredna situacija se uvodi iz razloga sanacije štete koja je nastala na poljoprivrednim kulturama, objektima infrastrukture, putevima trećeg prioriteta i atarskim putevima kao i pojedinačnim slučajevima štete na građevinskim objektima i sprovođenja operativnih mera zaštite i spasavanja”, navode u Štabu za vanredne situacije.

Usvojen je i Zaključak o formiranju stručno – operativnog tima čiji je zadatak da u narednih 48 sati obiđe ugrožena područja po prijavama oštećenih, utvrdi nastalu štetu, kao i da sačini izveštaj sa predlogom mera za njihovo otklanjanje.

“Oštećeni građani moći će da prijave štetu na poljoprivrednim kulturama od ponedeljka 13. maja, Odeljenju za društvene delatnosti i privredu  Opštinske uprave, u zgradi opštine Negotin, kancelarija broj 73”, navode u Štabu.