Naslovna Politika Lokalni izbori 2021. Proglašena lista SNS – SPS za lokalne izbore u Negotinu

Proglašena lista SNS – SPS za lokalne izbore u Negotinu

5028
0

Izborna komisija opštine Negotin proglasila je prvu listu za izbore za odbornike koji će biti održani u Negotinu.

Izborna komisija proglasila je prvu izbornu listu, koalicije Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije u Negotinu koja će na predstojećim lokalnim izborima nastupiti pod imenom „Aleksandar Vučić –  Za našu decu – Ivica Dačić“.

Ovu listu svojim potpisima podržalo je 2.148 građana, skoro 800 više nego što je bilo potrebno. Prvi na listi, poverenik naprednjaka i aktuelni predsednik opštine Vladimir Veličković, ovo tumači velikim poverenjem u koaliciju koja namerava da i u narednom periodu “nastavi da radi na razvoju opštine i unapređenju kvaliteta života građana”.

„Samo zajedničkim snagama i jedinstvom uz jak tim, možemo da radimo na podizanju Negotina i Кrajine. Mnogo toga je pred nama, razvoj Hemijsko- industriujskog parka koji će omogućiti nova radna mesta, navodnjavanje negotinske nizije što će unaprediti naše poljoprivredne kapacitete, razvoj turističkih lokaliteta uz uređenje pivnica, rekonstrukcija Zdravstvenog centra, samo su neki od kapitalnih projekata koji će promeniti našu opštinu. Želimo da slušamo naše građane, da čujemo njihove probleme, da ih rešimo, da radimo i stvorimo uslove za povratak naših ljudi i na tome ćemo istrajati“  rekao je Veličković.

Na listi od 45 kandidata za odbornike nalazi se čak osam lekara, dve medicinske sestre, sedmoro prosvetnih radnika, dve vaspitačice, inženjeri, penzioneri… Listu čini i devetoro kandidata za odbornike koalicionog partnera naprednjaka, Socijalističke partije Srbije.

“Naša saradnja započeta je 2017, nastavljena 2021. a nadam se i nakon izbora. Mislim da je korektno i pošteno da nastavimo saradnju sa Vladimirom Veličkovićem sa kojim sam i 2017. potpisao koalicioni sporazum, naravno na osnovu dogovora naših centrala. SPS je na ovim izborima na izbornoj listi zastupljena sa istim brojem kandidata kao i 2017. Naših kandidata ima devet na listi. Od tih devet sedmoro je bilo u prošlom sazivu, dva su novi kandidati. Na zajedničkoj listi su i lekari, i inženjeri, poljoprivredni proizvođači, preduzetnici, kandidati svih profila i zanimanja”, rekao je mr Milan Uruković, aktuelni predsednik Skupštine opštine i predsednik negotinskih socijalista, inače, treći na listi.