Naslovna Politika Izbori 2023. Proglašena lista Koalicije za mir i toleranciju: Na listi petoro kandidata iz...

Proglašena lista Koalicije za mir i toleranciju: Na listi petoro kandidata iz istočne Srbije

495
0

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je i desetu izbornu listu „Zajedno za budućnost i razvoj – koalicija za mir i toleranciju“, koju čini više stranaka i pokreta manjinskih zajednica, za parlamentarne izbore koji će se održati 17. decembra.

Koaliciju izborne liste „Zajedno za budućnost i razvoj – koalicija za mir i toleranciju“ čine Bošnjačka građanska stranka, Stranka Crnogoraca, Vlaška narodna stranka, Građanski savez Mađara, Demokratska zajednica Hrvata i Građanska stranka Grka Srbije.

Od 60 kandidata za narodne poslanike na listi je i petoro iz Bora i Boljevca, a najbolje je pozicioniran dr Predrag Balašević, predsednik Vlaške narodne stranke iz Bora koji je na rednom broju tri.

Ispred ove stranke kandidati za narodne poslanike su i Boranke Dragana Živković – Obradović, diplomirani inženjer rudarstva koja se našla na 19. mestu, Jasna Tomić, diplomirani ekonomista koja je na 25. poziciji, ali i Boljevčani Siniša Saraković, radnik i Sanela Muskalović, mašinski tehničar koji zauzimaju 36. odnosno 40. mesto na izbornoj listi Koalicije za mir i toleranciju.

Ovoj izbornoj listi je, inače, potvrđen položaj liste nacionalne manjine na predstojećim izborima, nakon što je utvrđeno da sve stranke koje čine tu koaliciju imaju položaj stranaka nacionalnih manjina.

Republička izborna komisija proglasila je kao osmu izbornu listu „Usame Zukorlić – Ujedinjeni za pravdu – Stranka pravde i pomirenja – Bošnjaci Sandžaka, Tomislav Žigmanov – Demokratski savez Hrvata u Vojvodini” sa 65 kandidata za poslanike, a kao devetu listu Strankе dеmokratskе akcijе Sandžaka „SDA Sandžaka dr Sulеjman Ugljanin“ sa 22 kandidata za narodne poslanike.