Naslovna Politika Lokalni izbori 2021. Proglašena lista Koalicije NADA

Proglašena lista Koalicije NADA

1767
0

Izborna komisija opštine Negotin proglasila je i četvrtu  izbornu listu koja će učestvovati na predstojećim izborima za odbornike u Skupštini opštine Negotin, zakazanim za 17. oktobar.

Izborna lista “NADA za Negotin – Pokret obnove Кraljevine Srbije (POКS) – Demokratska stranka Srbije (DSS) – Nacionalno demokratska alternativa – dr Miloš Jovanović – Žika Gojković” na glasačkom listiću na predstojećim lokalnim izborima u Negotinu biće pod rednim brojem četiri.

Nacionalna demokratska alternativa (NADA) koju čine Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), Demokratska stranka Srbije (DSS) i 23 udruženja građana iz cele Srbije predala je jednotrećinsku listu, a prvi na listi je Mirko Maksimović, inženjer geodezije, dugogodišnji član Demokratske stranke Srbije.

“NADA izlazi na ove izbore u Negotinu sa nadom da će osvojiti određen broj glasova, a samim tim i odborničkih mesta. Ovo je nama ujedno i početak predsedničke kampanje na kojoj je naš kandidat za predsednika dr Miloš Jovanović, mlad čovek, izuzetna ličnost, koji je na Sorboni završio pravo i političke nauke i koji je na Sorboni magistrirao, doktorirao, bio i predavač, a sada je docent na beogradskom Pravnom fakultetu”, kaže Mirko Maksimović.

Na listi “NADA za Negotin – Pokret obnove Кraljevine Srbije (POКS) – Demokratska stranka Srbije (DSS) – Nacionalno demokratska alternativa – dr Miloš Jovanović – Žika Gojković”  je 16 kandidata za odbornike, po osam iz POKS-a i DSS-a iz Negotina, Tamniča, Vidrovca, Karbulova, Rečke, Dupljana, Kobišnice i Mokranja.

“Naši kandidati su članovi DSS-a, POKS-a, nestranačke ličnosti, pokušali smo da animiramo mlade ljude, imamo inženjere, poljoprivrednike, tehničare, pravnike, domaćice, ljude iz grada i sela, svih zanimanja i profila”, ističe Maksimović.