Naslovna Politika Izbori 2023. Proglašena izborna lista „Srbija protiv nasilja”: Na listi kandidati iz Bora, Zaječara i...

Proglašena izborna lista „Srbija protiv nasilja”: Na listi kandidati iz Bora, Zaječara i Sokobanje

710
0

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je i sedmu izbornu listu, „Srbija protiv nasilja“, čiji su nosioci Miroslav Aleksić i Marinika Tepić. Na listi i sedmoro kandidata iz istočne Srbije.

Foto: Narodni pokret Srbije/Instagram

Nakon što je kao šestu proglasila izbornu listu Saveza vojvođanskih Mađara(SVM) pod nazivom „Savez vojvođanskih Mađara – za našeg predsednika, za našu zajednicu, za budućnost”, Republička izborna komisija potvrdila je i izbornu listu „Srbija protiv nasilja“ čiji su nosioci  Miroslav Aleksić i Marinika Tepić.

Listu čine Stranka slobode i pravde, Narodni pokret Srbije, Zeleno-Levi Front, Ne davimo Beograd, Ekološki ustanak – Ćuta, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Srbija centar, Zajedno, Pokret za preokret, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ i Novo lice Srbije.

Od 250 kandidata, sedmoro je iz istočne Srbije, ali samo iz Zaječara, Bora i Sokobanje. Najbolje se kotira Dragana Rašić (DS) diplomirani sociolog iz Zaječara, koja je 53. na listi. Ekološka i aktivistkinja za prava osoba sa invaliditetom, Irena Živković, predsednica SSP u Boru je na 58. poziciji, a lider borskog Narodnog pokreta Srbije, Dragan Marković, diplomirani inženjer metalurgije je na 78. mestu izborne liste.

Goran Stojanović (SRCE), univerzitetski profesor iz Bora je na 125. poziciji, Nebojša Ristić (DS) novinar iz Sokobanje na 153,  Goran Кalčević (NPS), advokat iz Zaječara na 159. mestu a Vlastimir Bađević (SRCE), specijalista socijalne medicine iz Zaječara na 241. mestu liste “Srbija protiv nasilja”.