Naslovna Politika Izbori 2022. Proglašena izborna lista SNS: Iz istočne Srbije sedmoro kandidata za poslanike

Proglašena izborna lista SNS: Iz istočne Srbije sedmoro kandidata za poslanike

1480
0

Republička izborna komisija proglasila je prvu izbornu listu, “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” sa 250 kandidata za poslanike.

Foto: Igor Mitrović

Listu naprednjaka čiji je nosilac Aleksandar Vučić, predsednik SNS, a prva na listi je dr Danica Grujičić, poznati neurohirurg i direktorka Instituta za onkologiju i  radiologiju podržalo je širom Srbije na dan kada su raspisani lokalni i parlamentarni izbori više od 58.000 građana, dok je broj pravno valjanih izjava birača 57.007.

Na izbornoj listi naprednjaka našlo se i osmoro kandidata za narodne poslanike iz Borskog i Zaječarskog okruga, a najbolje se kotira Ivana Srbulović, master učitelj iz Majdanpeka koja je na  65. mestu liste. Ova zamenica predsednika Skupštine opštine Majdanpek u prošlom sazivu ujedno je i prva na listi od 31 kandidata za odbornike u lokalnoj samoupravi, budući da će 3. aprila u Majdanpeku biti održani i lokalni izbori.

Doktor Nenad Ristović, specijalista infektolog i gastroenterolog, šef odborničke grupe „Pobeda“ u zaječarskom parlamentu, koji je 2020. vratio Aleksandru Vučiću Zlatnu medalju za zasluge u borbi protiv kovida-19, na listi kandidata za poslanike Srpske napredne stranke nalazi se na 76. mestu, a Jana Mateović, medicinska sestra iz Sokobanje na 81.

Branislav Josifović, menadžer, doskorašnji zamenik predsednika opštine Knjaževac na 131. mestu je izborne liste koalicije Srpske napredne stranke, a master ekonomista Andrijana Pupovac iz Bora, narodna poslanica u prethodnom sazivu Skupštine, na 157.

Na 163. poziciji je i doskorašnja poslanica Dragana Branković Minčić, magistar farmacije  iz Zaječara, a njen kolega iz Narodne skupštine Mladen Bošković, master ekonomista iz Negotina na 183.

Na listi kandidata za poslanike je i Kladovljanin Mladen Ćeha, ekonomista koji se našao na 236. mestu izborne liste “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve”.