Naslovna Politika Izbori 2023. Proglašena izborna lista SNS: Iz istočne Srbije devetoro kandidata za poslanike

Proglašena izborna lista SNS: Iz istočne Srbije devetoro kandidata za poslanike

1112
0

Republička izborna komisija proglasila je prvu izbornu listu, “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane” sa 250 kandidata za poslanike.

Na listi naprednjaka koju predvodi predsednik Srpske napredne stranke i ministar odbraneMiloš Vučević nalazi se devetoro kandidata za narodne poslanike iz Borskog i Zaječarskog okruga, među kojima i dr Sanela Strainović, lekar specijalista opšte medicine iz Negotina koja je na 113. poziciji.

Od devetoro kandidata iz ovog dela Srbije najbolje se kotira Lidija Načić, diplomirani pravnik iz Bora koja je na 49. mestu liste.

Pored ove dve kandidatkinje iz Borskog okruga su i naprednjaci Branko Bekerević, master inženjer zaštite na radu iz Kladova na 174. mestu i Saša Janošević, diplomirani inženjer zaštite na radu iz Majdanpeka, koji je pod rednim brojem 189. izborne liste “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane”.

Dr Nenad Ristović, specijalista infektolog i gastroenteorolog iz Zaječara na 80. je poziciji izborne liste naprednjaka, a i iz Zaječarskog okruga na listi su i: Branislav Josifović, menadžer iz Knjaževca (103), Olivera Denić, master profesor jezika i književnosti iz Sokobanje (114), Zaječarka Vesna Stanković, magistar poljoprivrede (140) i Jelena Milosavljević Radosavljević, profesor istorije iz Boljevca, koja je na 195. mestu izborne liste naprednjaka.