Naslovna Politika Izbori 2023. Proglašena izborna lista Novog DSS-a i POKS-a: Na listi i šestoro kandidata...

Proglašena izborna lista Novog DSS-a i POKS-a: Na listi i šestoro kandidata iz istočne Srbije

752
0

Republička izborna komisija proglasila je i petu izbornu listu “Dr Miloš Jovanović – NADA za Srbiju”, čiji je nosilac Miloš Jovanović, predsednik Novog DSS-a.

Foto: Nova Demokratska stranka Srbije

Na listi Srpske koalicije NADA koju čine Nacionalno-demokratska alternativa, Nova Demokratska stranka Srbije (Nova DSS) i Pokret obnove Kraljevine Srbije -Vojislav Mihajlović (POKS) od 250 kandidata, šestoro je iz Knjaževca, Zaječara i Bora, ali ne i Negotina i ostalih opština Borskog i Zaječarskog okruga.

Najbolje se kotira Zorana Živanović, medicinska sestra iz Knjaževca, predstavnik POKS-a koja je na 40. mestu izborne liste. Ispred Pokreta obnove Kraljevine Srbije su i Ivan Dinić, fizioterapeut iz Zaječara na 116. poziciji i  Žaklina Milenković, poljoprivredni tehničar iz Zaječar, koja se našla na 210. mestu.

Kao kandidati za narodne poslanike ispred Nove Demokratske stranke Srbije su i Nenad Stanković, kuvar iz Knjaževca koji je je na 79. poziciji,  Ilija Džamić, doktorand na Pravnom fakultetu iz Bora na 125.  i Slobodan Petrović, profesor tehničkog obrazovanja iz Malog Izvora kod Zaječara na 227. poziciji izborne liste “Dr Miloš Jovanović – NADA za Srbiju”.