Naslovna Politika Izbori 2023. Proglašena i izborna lista „Zavetnika“ i „Dveri“: Devetoro kandidata iz istočne Srbije

Proglašena i izborna lista „Zavetnika“ i „Dveri“: Devetoro kandidata iz istočne Srbije

755
0

Republička izborna komisija proglasila je četvrtu izbornu listu stranke „Zavetnici“ i Pokreta „Dveri“ za učešće na parlamentarnim izborima 17. decembra. Na listi i devetoro kandidata za narodne poslanike iz istočne Srbije.

Foto: Dveri

Izborna lista „Milica Đurđević Stamenkovski – Boško Obradović  – Nacionalno okupljanje – Državotvorna snaga – Srpska stranka Zavetnici – Srpski pokret Dveri“  ima 250 kandidata za narodne poslanike, a predvode je Milica Đurđević Stamenkovski, diplomirani politikolog i lider „Zavetnika“ i Boško Obradović, master politikolog i predsednik „Dveri“.

Na ovoj listi je i devetoro kandidata iz istočne Srbije, svi ispred Pokreta „Dveri“, među kojima je i Negotinac Vladimir Todosijević, programer, koji se našao na 202. poziciji.

Iako kandidata iz istočne Srbije nema u prvih 50, najbolje se kotira Saša Ilijić, preduzetnik i poljoprivrednik iz Knjaževca koji je na 52. mestu izborne liste.

Silvana Mladenović, radnik iz Boljevca je na 150. mestu, Biljana Sulejman, prodavac iz Bora na 170, a Ana Veljković, prehrambeni tehničar iz Knjaževca na 190.

Na listi su i advokat Mikica Srećković iz Boljevca na 192. poziciji, Dejan Đorđević, mašinski tehničar iz Sokobanje na 194, Miljan Jovanović, otpravnik vozova iz Zaječara na 204. i Dragan Manojlović, električar iz Majdanpeka na 226. mestu izborne liste „Milica Đurđević Stamenkovski – Boško Obradović  – Nacionalno okupljanje – Državotvorna snaga – Srpska stranka Zavetnici – Srpski pokret Dveri“.