Naslovna Politika Izbori 2023. Proglašena i izborna lista radikala: Petoro kandidata za poslanike iz istočne Srbije

Proglašena i izborna lista radikala: Petoro kandidata za poslanike iz istočne Srbije

616
0

Republička izborna komisija proglasila je izbornu listu “Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka” za učešće na predstojećim parlamentarnim izborima 17. decembra.

Izborna lista “Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka” ima 250 kandidata za narodne poslanike, među kojima i petoro iz istočne Srbije.

Na listi koju predvodi dr Vojislav Šešelj, najbolje je kotirana Ljiljana Urošević Macić, ekonomista iz Sumrakovca kod Boljevca koja je na 27. mestu. Iz Zaječarskog okruga su i Nives Đorđević, profesor srpskog jezika iz Zaječara na 127. poziciji, Srđan Radivojević, preduzetnik iz Knjaževca na 183. i Slaviša Đokić, profesor civilne odbrane iz Šarbanovca kod Sokobanje na 238. mestu izborne liste.

Iako je na prethodnim parlamentarnim izborima bilo troje kandidata za narodne poslanike iz Negotina i jedan iz Majdanpeka, na ovim je jedini kandidat iz Borskog okruga Aleksandar Božić, specijalista strukovni inženjer saobraćaja iz Bora koji se našao na 228. poziciji izborne liste “Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka”.