Naslovna Društvo Profesionalne obuke za 46 nezaposlenih iz Negotina, Kladova, Knjaževca i Sokobanje

Profesionalne obuke za 46 nezaposlenih iz Negotina, Kladova, Knjaževca i Sokobanje

680
0

Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije (RARIS) uspešno je sprovela proteklih par meseci Program profesionalnih obuka za nezaposlene.

Foto: RARIS

U okviru projekta „Veštine za poslove – Unapređivanje prilika za zapošljavanje i socijalnu inkluziju marginalizovanih grupa kroz poboljšanje poslovnog okruženja u istočnoj Srbiji“  u Negotinu, Kladovu, Knjaževcu i Sokobanji organizovane su u prethodnom periodu profesionalne obuke za mlade, žene i pripadnike osetljivih grupa,

„Obuke za pomoćnika kuvara, masera i digitalni marketing je uspešno završilo ukupno 46 polaznika, a njih šest je već našlo posao i zasnovalo radni odnos“, navode u RARIS-u.

Obuke su bile besplatne i sastojale su se iz predavanja, praktičnog rada i polaganja završnog ispita, a polaznicima su dodatno održane i obuke za početnike u biznisu i radionice o mogućnostima biznisa u turizmu.

Inače, program finansira Kraljevina Norveška kroz projekat „Norveška za vas – Srbija“, a koji implementira Regionalna razvojna agencija „Braničevo – Podunavlje“ u partnerstvu sa Regionalnom agencijom za razvoj istočne Srbije.