Naslovna Društvo Produžen rok za prijavu na EU PRO Plus javni poziv za unapređenje...

Produžen rok za prijavu na EU PRO Plus javni poziv za unapređenje socijalnih usluga na lokalnom nivou

210
0

Javni poziv EU PRO Plus programa za predloge projekata koji treba da doprinesu unapređenju socijalnih usluga u 99 lokalnih samouprava iz dva regiona Šumadije i zapadne Srbije i južne i istočne Srbije  produžen je do 7. marta.

Evropska unija u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije pruža podršku u visini od 600.000 evra za unapređenje kvaliteta i održivosti socijalnih usluga dostupnih na lokalnom nivou, sa posebnom pažnjom usmerenom na osetljive grupe i to tokom perioda pojačanih potreba za ovim uslugama kao što su pandemija ili druga vanredna stanja.

Pravo učešća na javnom pozivu imaju organizacije civilnog društva (OCD) registrovane u nekoj od 99 opština i gradova, među kojima je Negotin, ali i gradovi Bor i Zaječar i opštine Kladovo, Majdanpek, Boljevac, Knjaževac i Sokobanja uključenih u realizaciju programa kao i lokalne samouprave (LSU) u partnerstvu sa predstavnicima civilnog sektora.

Pojedinačni projekti u okviru ovoga poziva biće podržani  u iznosu od 10.000 do 30.000 evra, dok aktivnosti treba da budu usmerene na poboljšanjе postojećih ili uvođenjе inovativnih i/ili integrisanih socijalnih usluga kao i onih usluga za koje je utvrđeno da nedostaju tokom krize uzrokovane kovidom 19.

„Socijalne usluge su ovim pozivom definisane kao različite javne usluge namenjene pružanju pomoći ugroženim grupama, starijim osobama, osobama sa invaliditetom, deci i mladima, ženama, pripadnicima i pripadnicama romske zajednice, a usluge koje prvenstveno podrazumevaju usluge socijalne zaštite, obrazovanje i zdravstvenu zaštitu mogu da pružaju javne institucije i organizacije civilnog društva“, navode u EU PRO Plus.

Više informacija o ovom pozivu, dokumentacija za prijavljivanje, kao i odgovori na najčešće postavljana pitanja dostupni su na internet stranici programa EU PRO Plus Javni poziv za unapređenje socijalnih usluga.