Naslovna Društvo COVID-19 Prodavnice u Negotinu i dalje pod naletom kupaca: Zaštitne mere u bankama,...

Prodavnice u Negotinu i dalje pod naletom kupaca: Zaštitne mere u bankama, apotekama, ustanovama

3302
0

Iako je u odnosu na jučerašnji dan manje ljudi na ulicama Negotina i dalje su penzioneri najprisutniji u trgovinama, apotekama, bankama…

Stariji od 65 godina i naši zemljaci koji ovih dana dolaze iz inostranstva i ovog jutra su obilazili prodavnice i kupovali životne namirnice u većim količinama nego obično. Stariji uglavnom kažu da će ispoštovati svaku odluku, ali da moraju po lekove i u kupovinu.

Od danas je počela da se primenjuje odluka o redukovanom radnom vremenu ugostiteljskih objekata, koji će na teritoriji opštine Negotin raditi do 15 časova, kao i pekara i prodavnica koje rade od 6 do 20 časova. Ne rade dečje igraonice, kockarnice, kazina, teretane…

U svim negotinskim trgovinama prodavci nose zaštitne rukavice. Ističu da robe ima dovoljno, te da nema potrebe da se prazne rafovi na kojima je brašno, zejtin, toalet papir.

Primetno je da mnogi od naših sugrađana koji ovih dana dolaze u zavičaj i dalje ne poštuju odluke o izolaciji. Trgovci kažu da oni najčešće i kupuju na veliko.

Danas ih je na ulicama Negotina bilo manje nego juče kada je većina njih iskoristila lepo vreme da završi poslove, plati svoje obaveze, podnesu zahteve za nove lične isprave. Mnogi se pravdaju da nisu znali da moraju u izolaciju i da im na granici nije dato nikakvo uputstvo.

I negotinske banke od jutros primenjuju dodatne mere zaštite od korona virusa. Jedna od mera je racionalizacija broja korisnika u prostoru, u nekima po jedan, a u pojedinim po pet. Šalterski radnici su se u pojedinim bankama zaštitili maskama.

I bankomati od jutros pored usluga izdavanja novca pružaju i informacije o zaštiti od korona virusa. Na displeju će vas kao prva infromacija upravo sačekati korisne informacije o samozaštiti.

Racionalizaciju broja korisnika primenjuju i negotinske apoteke koje reduciraju broj građana ispred šaltera.