Naslovna Ekonomija Priznanja “Kapetan Miša Anastasijević” uručena i negotinskim preduzećima

Priznanja “Kapetan Miša Anastasijević” uručena i negotinskim preduzećima

734
0

Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Zaječar uručila je priznanja za poseban doprinos razvoju regiona. Povodom 20 godina projekta “Put ka vrhu” u Zaječaru su dodeljene i bronzane povelje „Kapetan Miša Anastasijević“.

Ljuba Stojčić, direktor „Eliksira“ proglašen za regionalnog poslovnog lidera

Bronzana povelja „Kapetan Miša Anastasijević“, odlukom žirija u sastavu: Miloš Nenezić, predsednik skupštine PK Srbije i predsednik Unije poslodavaca Srbije, prof. dr. Radovan Pejanović, bivši rektor Novosadskog univerziteta, prof. dr. Branko Kovačević, bivši rektor Beogradskog univerziteta, prof. dr. Milica Kostić, FON Beograd i Vlado Markanović, direktor Media inventa uručena je uspešnim preduzećima i pojedincima istočne Srbije.

Ovo priznanje, koju zajednički dodeljuju Agencija „Media Invent“ iz Novog Sada, Novosadski i Beogradski univerzitet, uz pomoć privrednih komora Srbije i lokalnih samouprava, dobilo je 20 istaknutih pojedinaca, ustanova i kompanija u oblasti privrede i društvenog života.

Među dobitnicima su i negotinske kompanije „Eliksir“ Prahovo i  „Spajić“ d.o.o. Nagrada „Regionalni poslovni lider“ uručena je direktoru prahovskog „Eliksira“ Ljubi Stojčiću.

„Kompanija „Eliksir“ Prahovo predstavlja jednu od značajnih u istočnoj Srbiji. Mi smo u poslednjih sedam-osam godina zaposlili preko 500 radnika, u odnosu na raniji period povećali smo proizvodnju nekoliko puta, a samim tim i obrt novca. Veliki broj firmi iz regiona radi za „Eliksir“ i kada sve to saberemo možemo da kažemo da ova kompanija zapošljava direktno ili indirektno par hiljada ljudi“, rekao je  Ljuba Stojčić, direktor „Eliksira“.

Dobitnici priznanja „Kapetan Miša Anastsijević“

Nagradu „Kapetan Miša Anastasijević“ dobili su i Serbia Zijin Copper, Ljubinko Gobeljić, direktor Agromehanika doo Boljevac, Dejan Tošić, direktor Regionalne privredne komore u Zaječaru, Pozorište „Zoran Radmilović“, Tehnomedia centar iz Zaječara, „Falk IST” iz Knjaževca, „Tel-kabl” iz Zaječara, „Fortuna” Bor.

Među nagrađenima je i porodična kompanija Živojina Bolbotinovića Tekijanka” iz Tekije, zatim Opština Sokobanja, Institut za rudarstvo i metalurgiju u Boru, dr Nebojša Marjanović, predsednik Opštine Boljevac, novinari Jelena Bujdić Krečković i Brana Filipović, kao i  JP Nacionalni park “Đerdap”.

Za poseban doprinos razvoju regiona Privredna komora Srbije u sektoru poljoprivrede dodelila je nagradu “Uljarici Nova” iz Negotina, u sektoru industrije zaječarskom FMT, a u sektoru usluge “Ramondi Rtanj” iz Boljevca.

Jubilarne nagrade dobili su: FPM Agromehanika iz Boljevca i borski Tehnički fakultet za 60 godina uspešnog poslovanja, „Srbija TIS“ iz Zaječara za 50 godina, „Adonis“ iz Sokobanje za 30 i „Tehnomedija centar“ iz Zaječara za 20 godina.