Naslovna FB Privremeno zaustavljen izborni proces: Do sada proglašene liste devet partija i koalicija

Privremeno zaustavljen izborni proces: Do sada proglašene liste devet partija i koalicija

491
0

Republička izborna komisija donela je Rešenje o prekidu svih izbornih radnji u sprovođenju izbora za narodne poslanike.

Rešenjem o prekidu svih izbornih radnji u sprovođenju izbora za narodne poslanike Narodne skupštine koji su raspisani za 26. april, donetim na današnjoj sednici, u skladu sa Uredbom o merama za vreme vanrednog stanja, privremeno se zaustavlja izborni proces dok traje vanredno stanje prouzrokovano širenjem tzv. korona virusa.

Izborni proces, saopštio je predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević, biće nastavljen po donošenju odluke o prestanku vanrednog stanja.

Inače, RIK je do sada proglasio devet izbornih lista, od kojih kandidata za narodne poslanike iz ovog dela istočne Srbije ima jedino lista “Ujedinjena demokratska Srbija”, koju čine: Vojvođanski front, Srbija 21, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Stranka moderne Srbije, Građanski demokratski forum, DSHV, Demokratski blok, Zajedno za Vojvodinu, Unija Rumuna Srbije, Vojvođanska partija i Crnogorska partija.

Ova lista ima čak 11 kandidata iz Bora, Kladova, Zaječara i Majdanpeka, ali ne i velike izglede za poslanički mandat. Najbolje je rangirana: Snežana Micevski Tasov (1969), advokatski pripravnik iz Bora koja je na 25. mestu liste.

Mihajlo Vasiljević (1959), književnik iz Kladušnice u opštini Kladovo je na 51. mestu, Radisav Dimitrijević (1958) pravnik iz Lubnice kod Zaječara na 61, Vukašin Mihajlović (1966), radnik iz Kladova na 71, Senka Petković (1975), defektolog iz Zaječara na 77,  a Dragan Radulović (1975), mašinski tehničar iz Bora na na 82. mestu izborne liste.

Na listi “Ujedinjena demokratska Srbija” su i Aleksandar Miladinović (1973), menadžar iz Zaječara koja je na 117. mestu, Alma Dogan (1958), ovlašćeni računovođa iz Majdanpeka na 119, Sandra Kocić (1986) filolog-anglista iz Majdanpeka na 127, Jovica Ursulović (1998), medicinski tehničar iz Zlota kod Bora na 158. i Vladan Marković, (1975), tehničar termotehnike iz Majdanpeka na 182. mestu izborne liste.