Naslovna Društvo COVID-19 Pritvor i krivične prijave zbog nepoštovanja policijskog časa i samoizolacije u Negotinu,...

Pritvor i krivične prijave zbog nepoštovanja policijskog časa i samoizolacije u Negotinu, Kladovu, Majdanpeku, Zaječaru i Sokobanji

2259
0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Negotinu, Kladovu, Majdanpeku, Zaječaru i Sokobanji uhapsili su više osoba zbog nepoštovanja policijskog časa i samoizolacije.

Fotografija: Igor Mitrović

Devetnaestogodišnji A.M. iz Negotina uhapšen je jer je u vreme policijskog časa zatečen na ulici. Priveden je u negotinsko Okružno javno tužilaštvo, a nakon saslušanja određen mu je pritvor u trajanju do 30 dana.

Policija je ovih dana na ulici zatekla i muškarca iz Mihajlovca starog 78 godina kome je određena mera zabrane napuštanja stana.

U Majdanpeku je privedeno čak 11 osoba starijih od 65 godina koji su pretežno zatečeni na pijaci. I njima je određena zabrana napuštanja stana.

Na pijaci su zatečeni i Kladovljani D.G. (77) i  D.I. (78), a zbog nepoštovanja policijskog časa u ovom gradu su uhapšeni i Lj.J. (50) i A.P. (37).

U Zaječaru je zbog kršenja naredbe kojom je ograničena sloboda kretanja od 20 sati do 5 ujutru, uhapšeno prekjuče šest osoba koji su kažnjeni kućnim zatvorom. Naredbu da ne izlaze prekršio je i veliki broj Zaječaraca starijih od 65 godina. Kako navode u Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru protiv njih će biti podnete krivične prijave, a biće im izrečene i mere zabrane napuštanje stana dok se postupak, pred sudom, ne okonča, s tim da “ako se takva mera prekrši sledi zamena ove mere merom pritvora do 30 dana”.

“Iz navedenih razloga, još jednom, molimo građane da se ponašaju odgovorno i da poštuju sve odluke donete u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19 jer će se u suprotnom primenjivati i najteže mere predviđene zakonom”, navode u Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru.

U Zaječaru je uhapšen i Đ.Đ. (46) iz Zaječara koji nije ispoštovao mere o izolaciji u kućnim uslovima po dolasku iz inostranstva. Zbog toga što su, umesto da borave kućnom karantinu, šetali Zaječarom uhapšeno je četvoro Zaječaraca, kojima je određen pritvor u trajanju do 30 dana. Oni su prošli  kontrolu, imaju zdravstvenu negu i pod nadzorom su Zavoda za javno zdravlje u Pirotu.

Juče su u Zaječaru uhapšene tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, dok su protiv četiri lica podnete krivične prijave u redovnom postupku za isto krivično delo.

U Sokobanji je uhapšen N.I. (34) iz tog mesta koji je u vreme policijskog časa zatečen na ulici. On je uz krivičnu prijavu kojom se tereri zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, priveden u Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu.

Uhapšeni su i M.I. (68), D.V. (35) i M.LJ.(31) iz Sokobanje, koji su zatečeni na ulicama Sokovanje u vreme policijskog časa.