Naslovna Hronika Pritvor do 30 dana zbog napada na policajca u Negotinu

Pritvor do 30 dana zbog napada na policajca u Negotinu

1770
0

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Negotinu odredio je pritvor u trajanju od 30 dana B. A. (23) iz Negotina koji je 16. novembra posle 19 časova u ulici Momčila Rankovića, u neposrednoj blizini Policijske stanice, metalnom štanglom naneo teške telesne povrede policajcu I. P. (36).

B.A, poznat od ranije istražnim organima, tog dana je najpre u svojoj porodičnoj kući istukao suprugu, a kada je ona kasnije uspela da pobegne iz kuće i sa ocem pošla da ga prijavi, sustigao ju je u blizini policijske stanice i na nju i tasta nasrnuo metalnom štanglom.

Policajca I.P, službenika pogranične policije, udario je metalnom štanglom dva puta u glavu kada je ovaj, vraćajući se iz smene, pritekao u pomoć nesrećnoj ženi, pokušavajući  da spreči nasilnika da je povredi.

I.P. je sa frakturom lobanje čeone frontalne kosti, nakon ukazane lekarske pomoći u Hitnoj službi negotinskog Zdravstvenog centra, hitno transportovan na odeljenje neurologije Opšte bolnice u Boru, gde je zadržan na lečenju.

B.A. je potom pobegao i ubrzo je uhapšen. Zbog dela koja mu se stavljaju na teret, napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i nasilje u porodici, kao i zbog uznemiravanja javnosti, nakon isteka mere zadržavanja, određen mu je pritvor u trajanju do 30 dana.