Naslovna Hronika Pritvor do 30 dana za lažne tablice

Pritvor do 30 dana za lažne tablice

2053
0

S.S. (51) i S.S. (28) osumnjičeni da su na svojim vozilima, bečkih registracionih oznaka, prilikom prevoza putnika na relaciji Negotin – Beč stavljali lažne tablice, pritvoreni su nakon saslušanja, a terete se za nekoliko krivičnih dela.

Ilustracija; pixabay.com

Dvojica muškaraca, koji su nakon saslušanja, na predlog osnovnog javnog tužioca, odlukom sudije za prethodni postupak pritvoreni do 30 dana, terete se za falsifikovanje isprave i posebne slučajeve falsifikovanja, kao i za sprečavanje službenog lica u vršenju dužnosti.

Oni su, sumnja se, na vozila bečkih registracionih oznaka, stavljali lažne tablice i tako vozili putnike do Beča i natrag, iako za to nisu registrovani. Zanimljivo je da putnicima nisu izdavali karte, iako su ih oni plaćali, a  neke su vozili i besplatno.

Ovim prevoznicima je nedavno Republička insprekcija za drumski saobraćaj u Zaječaru skinula tablice sa jednog vozila, ali su oni, navodno, stavili druge.

M.D. (31), koji je takođe bio priveden po ovom slučaju je nakon saslušanja pušten da se brani sa slobode, budući da nije bilo zakonskih osnova da se zadrži.