Naslovna Društvo Prikupljeno 50 jedinica krvi

Prikupljeno 50 jedinica krvi

322
0

Crveni krst Negotin je u saradnji sa  Zavodom za transfuziju krvi iz Niša organizovao je u prostorijama „Eliksira“ u Prahovu akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Detalj sa akcije dobrovoljnog davanja krv u „Eliksiru“i; Foto: Crveni krst Negotin

Prva februarska akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila je u “Eliksiru” 53 davaoca i pored nepovoljne epidemiološke situacije i većeg broja odsustva radnika. U ovoj akciji je prikupljeno 50 jedinica krvi.

“Hvala svim divnim herojima koji su danas darivali deo sebe i nesebično spasili nečiji život, kao i sjajnim domaćinima za izuzetno gostoprimstvo. S razlogom možemo potvrditi da su u opštini Negotin najbolje akcije dobrovoljnog davanja krvi u “Eliksiru” Prahovo. Potrebe za rezervama krvi su svakim danom sve veće, pa je time i humanost tih ljudi koji nesebično daruju svoju krv ogromna i nemerljiva”, ističe Ljuba Marinković, sekretar Crvenog krsta u Negotinu.

Naredna akcija Crvenog krsta i niškog Zavoda za transfuziju krvi biće odrganizovana 23. februara, od 9 do 15 časova, u prostorijama Umetničke škole “Stevan Mokranjac” u Negotinu.