Naslovna Društvo Prikupljene 43 jedinice krvi u Negotinu

Prikupljene 43 jedinice krvi u Negotinu

289
0

Crveni krst Negotin je u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša realizovao još jednu uspešnu akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Akciji negotinskog Crvenog krsta odayvala su se 43 dobrovoljna davaoca, a prikupljene su 43 jedinice krvi. Među dobrovoljnim davaocima su bile tri dame i četvoro onih koji su krv dali prvi put.

“Jedan lep primer humanosti prikazao nam je Srđan Lapadatović koji je danas 23. put dao krv i sa sobom doveo sina Aleksandra koji je krv dao prvi put dao krv sledeći primer humanog oca koji mu je bio sjajna podrška. Srednjoškolci još uvek manjkaju u odazivu i bilo bi nam jako drago da se odazovu na neku od naših sledećih akcija”, kaže Ljuba Marinković, sekretar negotinskog Crvenog krsta.

U ovoj humanoj organizaciji zadovoljni su odzivom dobrovoljnih davaoca, imajući u vidu da je sezona godišnjih odmora. Narednu će, ističu, organizovati 15. septembra u velikoj sali Skupštine opštine Negotin.

“Hvala svima koji su se odazvali našoj akciji i podarili lek koji nema ni cenu ni zamenu, a sve ostale humane sugrađane pozivamo da se odazovu našoj narednoj akciji”, poručila je Ljuba Marinković.