Naslovna Društvo Prijem za negotinske vatrogasce – spasioce, heroje iz Turske [Foto|

Prijem za negotinske vatrogasce – spasioce, heroje iz Turske [Foto|

1954
0

Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin organizuje sutra prijem za Milana Mladenovića i Dragana Đorđevića, pripadnike Vatrogasno spasilačkog odeljenja Negotin.

Za Milana Mladenovića i Dragana Đorđevića, vatrogasce spasioce iz Vatrogasno spasilačkog odeljenja Negotin, članove Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina koji su se nedavno vratili iz Turske gde su sa kolegama iz ostalih krajeva Srbije pomagali stanovništu turske oblasti Hataj, teško stradalima od posledica razornog zemljotresa, predsednik opštine Negotin, Vladimir Veličković prirediće prijem.

Ova dvojica vatrogasaca su zajedno sa kolegama iz borskog Tima za spasavanje iz ruševina, čiji je Mladenović vođa, Stefanom Gnjatovićem i Milošem Krinićem iz Bora, bili su deo ekipe ukupno 45 predstavnika Vatrogasno spasilačkih odeljenja i Vatrogasno spasilačkih bataljona iz Beograda, Кragujevca, Novog Sada, Valjeva, Bora, Užica i Niša koji su sa spasilačkim psom Zigijem, spasilačkom opremom i devet vatrogasnih vozila spasili troje ljudi.

Prijem za negotinske vatrogasce spasioce zakazan je za 10 časova u kabinetu predsednika opštine, Vladimira Veličkovića.

Inače, srpski tim je u petak doputovao u Srbiju gde je ispred Palate Srbija priređen doček, kome je prisustvovao i ambasador Turske u Srbiji, Hami Aksoj.