Naslovna Društvo Prijem za najbolju studentkinju Pravnog fakulteta  Negotinku Milenu Momčilov

Prijem za najbolju studentkinju Pravnog fakulteta  Negotinku Milenu Momčilov

2487
0

Za Milenu Momčilov, jednu od najboljih studenata Pravnog fakulteta u Beogradu sa prosečnom ocenom 10, stipendistkinju „Dositeja“,Vladimir Veličković , predsednik opštine Negotin upriličio je danas svečani prijem.

Mileni Momčilov iz Vidrovca kod Negotina danas su na svečanom prijemu organizovanom u prostorijama Skupštine opštine Negotin, čestitali na  odličnim rezultatima tokom studija na Pravnom fakultetu u Beogradu predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković i njegov zamenik Bogdan Gugić.

„Mogu da kažem da smo mi kao opština, uz roditelje, ponosni što iz male sredine, provincije može da se iznedri kvalitetan čovek koji može da ostvari sebe i da ugradi svoje znanje i trud u napredak,  u ono čime će se baviti. Moje emocije su podeljene jer sam radio kao profesor u Negotinskoj gimnaziji i Milena je bila moj đak i to je još jedna satisfakcija za sve prosvetne radnike da ova obrazovna ustanova može da školuje kvalitetne ljude.  Pored njenog kapaciteta i truda sigurno je da je baza znanja koju je ponela bila dobra. Nadam se da će u budućnosti i dalje da se usavršava i nadograđuje. Mi imamo mladog čoveka koji je na dobrom putu da postane stručnjak u svom domenu rada“, poručio je Mileni Momčilov, predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković.

Današnja svečanost bila je prilika da sa našom mladom i uspešnom sugrađankom razgovaraju predstavnici lokalne samouprave, uruče prigodne poklone i požele joj sreću i uspeh na putu koji je čeka.

„Čast mi je što sam ovde, što ste prepoznali i videli sve ono što sam do sada radila i što ste našli za shodno da me nagradite, pre svega ovim lepim rečima. Slažem se da gimnazija nudi opšte obrazovanje i daje dobar temelj, nudi mogućnost da se opredelimo i steknemo neku široku i opštu kulturu u svemu“, kaže Milena Momčilov.

Nakon završenog Pravnog fakulteta sa prosečnom ocenom 10,00 Milenu čeka master rad koji će braniti u septembru, a njeni planovi su, kaže, da se dalje usavršava na doktorskim studijama.

„Iz Negotina sam otišla sa najlepšom emocijom, ali sa istim emocijama mu se i vraćam. Da li bi se na poziv vratila svom rodnom gradu je teško pitanje jer svakako želim da doprinesem Negotinu i uvek ću biti tu šta god bude trebalo, ali moj put je nauka“, kaže za NG Portal Milena Momčilov, budući doktorand pravnih nauka.