Naslovna Sport Prijave za Letnji sportski zabavni kamp u Negotinu do 23. juna

Prijave za Letnji sportski zabavni kamp u Negotinu do 23. juna

1020
0

U Negotinu će od 3. do 9. jula biti organizovan Letnji sportsko zabavni kamp na više lokacija u Negotinu. Prijave do 23. juna.

Deca i mladi u Negotinu imaju priliku da se prijave za učešće u Letnjem sportskom zabavnom kampu koji će se održati od 3. do 9. jula. Organizator kampa je Gimnastički klub “Hajduk Veljko” u saradnji sa ostalim sportskim klubovima opštine Negotin.

“Program kampa podrazumeva vid zabave, druženja i vežbanja na otvorenom gde kroz grupne treninge raznih sportova i aktivnosti, kroz edukativne i kreativne radionice na teme vežbanja i zdravlja upoznaju svoje mogućnosti i sposobnosti ka nekim novim aktivnostima”, kaže Ana Ranđelović, profesor fizičke kulture.

Cilj ovog kampa je da pruži obilje zanimljivih i edukativnih sportskih igara i aktivnosti na otvorenom. Kroz ovaj projekat, deca će imati priliku da razviju motoričke sposobnosti, steknu zdrave navike i promovišu zdrav način života, dok će istovremeno biti podstaknuta da budu kreativna i iskoriste svoje slobodno vreme na najmaštovitiji način.

Sport, igra, rekreacija i kreativne radionice

Kamp je namenjen deci i mladima uzrasta od četiri do 15 godina, a prijave su otvorene sve do 23. juna. Roditelji ili staratelji zainteresovane dece mogu da se prijave Ani Ranđelović na broj telefona 064/98 99 99 4.

Program kampa, a planirano je oko 20 zabavno – sportskih aktivnosti, odvijaće se na više lokacija u gradu, pružajući raznolike mogućnosti za učešće.

“Program razvija svest kod dece o važnosti bavljenja sportom i rekreacijom, vežbanju kao dobrom preduslovu oko odabira sporta za naredni period, zdravim navikama, zdravoj ishrani. Učesnici su uključeni u dvadesetak sportskih aktivnosti koje pozitivno utiču na rast, razvoj i zdravlje dece kao što su: trčanje, pešačenje, orijentiring, plivanje, ronjenje, štafetne igre, poligoni, igre bez granica, padobrani, roleri, bicikle, trotineti, ekstremne aktivnosti, fitnes, treninzi snage, ritmika i ples, ali i gimnastika, badminton, tenis, stoni tenis, šah, fudbal, odbojka, košarka, rukomet”, dodaje Ana Ranđelović.