Naslovna Društvo Prijave za 20 evra do 30. novembra

Prijave za 20 evra do 30. novembra

805
0

Prijava građana za 20 evra dodatne novčane podrške države, na portalu Uprave za trezor počela je danas i trajaće do 30. novembra.

Ilustracija: pixabay.com

Prijave za dodatnih 20 evra pomoći odnose se na građane koji se u maju nisu prijavili za pomoć ili su u međuvremenu stekli pravo, bilo da su postali punoletni ili dobili državljanstvo, prebivalište i ličnu kartu.

“Građani koji su se u maju prijavili za novčanu pomoć u iznosu od dva puta po 30 evra, kao i korisnici penzija, primaoci novčane socijalne pomoći i lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, ne treba da se prijavljuju za 20 evra dodatne pomoći države. Ostali punoletni državljani Srbije sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije i važećom ličnom kartom, koji se prethodno nisu prijavili, a žele da dobiju dopunsku novčanu pomoć u iznosu od 20 evra u dinarskoj protivvrednosti, kao i oni koji su u međuvremenu stekli pravo na pomoć, bilo da su postali punoletni ili dobili državljanstvo, prebivalište i ličnu kartu, mogu da se prijave na portalu Uprave za trezor“, izjavio je ranije ministar finansija Siniša Mali.

Pomoć će biti isplaćena 7. decembra, prvo penzionerima i korisnicima socijalne zaštite, dok će ostalim građanima biti isplaćeno u naredna dva dana.

Prijave za novu pomoć otvorene su na portalu Uprave za trezor do 30. novembra.