Naslovna Ekonomija Prezentacija urbanističkog projekta za izgradnju supermarketa LIDL u Negotinu od 22. juna

Prezentacija urbanističkog projekta za izgradnju supermarketa LIDL u Negotinu od 22. juna

3434
0

Javna prezentacija urbanističkog projekta za izgradnju zgrade za trgovinu na malo – supermarket i trafostanice u ulici Koste Todorovića u Negotinu, čiji je investitor LIDL Srbija KD iz Nove Pazove biće održana od 22. do 28. juna u centralnom holu zgrade Opštine Negotin.

Nosilac izrade urbanističkog projekta za izgradnju supermarketa LIDL u Negotinu i prateće trafostanice je „DS Design“ iz Ćuprije.

Projekat obuhvata parcelu u ulici Koste Todorovića ukupne površine od 85 ari i 84 kvadratna metra i njime su, između ostalog, definisani uslovi za izgradnju zgrade za trgovinu na malo, odnosno supermarketa kompanije LIDL Srbija KD kao i trafo stanice snage od 1.000 kilovoltampera.

Kompanija LIDL je prošlog oktobra kupila na licitaciji katastarsku parcelu 1/6 u neposrednoj blizini negotinskog Doma zdravlja po ceni od 107.317,17 evra.

Na ovoj parceli, sudeći po projektu, trebalo bi da se izgradi supermarket površine od 2.387,63 metra kvadratna, trafo stanica od 13,02 m², a na lokaciji su obezbeđena i 123 parking mesta, od kojih četiri za invalide i dva za roditelje sa decom.

Sva zainteresovana pravna i fizička lica tokom trajanja javne prezentacije od 22. do 28. juna mogu da izvrše uvid u urbanistički projekat i da dostave primedbe i sugestije u pismenom obliku Opštinskoj upravi opštine Negotin, Odeljenju za urbanizam, građevinarstvo i zaštitu životne sredine.