Naslovna Hronika Prevrnuo se kamion pun bitumena u tunelu između Tekije i Golubinja: Saobraćaj...

Prevrnuo se kamion pun bitumena u tunelu između Tekije i Golubinja: Saobraćaj jednom trakom [Foto]

576
0

Na putu IB 34 Donji Milanovac – Kladovo kod mesta zvanom Pecka bara, saobraćaj je, nakon što se u tunelu T03 juče popodne prevrnuo kamion pun bitumena, ponovo uspostavljen i odvija se jednom trakom, uz regulisanje semaforima, naizmenično.

Kamion je prevozio bitumen; Foto: DVD Grabovica

Kamion registarskih oznaka Republike Moldavije udario je u zid tunela juče oko 15 sati i 30 minuta i prevrnuo se, a tom prilikom je iscureo bitumen koji je ovim kamionom prevožen.

Vozač je transportovan kolima Hitne službe u Zdravstveni centar Kladovo, gde je i hospitalizovan.

Saobraćaj je više sati bio potpuno obustavljen; Foto: DVD Grabovica

Do prevrtanja kamiona došlo je na sredini tunela koji je dugačak 285 metara na deonici Đerdapske magistrale, IB 34 u rejonu Velikog i Malog kazana, kod mesta zvanog Pecka bara između Tekije i Golubinja.

Za sada nije poznato iz kojih je razloga došlo do ovog udesa. Na lice mesta odmah su izašle ekipe Vatrogasno spasilačke jedinice Kladovo i Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Grabovice sa jedne i ekipa Vatrogasno spasilačke jedinice Donji Milanovac sa druge strane tunela, koje su i obezbedile čitavo ovo područje.

Intervenisali su pripadnici VSJ Kladovo i DVD Grabovica

Iz kladovskog komunalnog preduzeća stigla je jedna kombinovana radna mašina i kamion šljunka za sanaciju posledica ove saobraćajne nezgode, a tokom večeri iz Jagodine i dizalica-kran.

Trenutno su tamo i ekipe Štrabaga DOO, Preduzeća za puteve Zaječar, budući da se bitumen u međuvremenu stvrdnuo, pa je potrebno da i fizički bude uklonjen sa kolovoza u ovom tunelu.

Saobraćaj se odvija jednom trakom, uz regulisanje semaforima, naizmeničnim propuštanjem vozila.

Ispred tunela T01 izgoreo kamion, traktor i 60 guma: Foto: DVD Grabovica

Kladovski vatrogasci su tokom jučerašnjeg dana intervenisali i na požaru koji je izbio na kamionu sa prikolicom, vlasništvo “Korona Cirkusa” iz Novog Sada i to neposredno ispred prvog tunela na putu Donji Milanovac – Kladovo (IB 34), u rejonu Velikog i Malog kazana.

Gašenje požara umnogome su otežavale zapaljene gume, pa su vatrogasci posle skoro dvočasovne borbe sa vatrenom stihijom uspeli da spasu prikolicu. Nažalost, kamion je izgoreo u potpunosti zajedno sa traktorom i 60 guma koje je prevozio.

Uzrok požara za sada nije poznat i biće utvrđen nakon detaljnih analiza, kao i materijalna šteta, koja je poprilično velika.

U ovoj intervenciji su, pored pripadnika Vatrogasno spasilačke jedinice Kladovo učestvovala i tri pripadnika kladovske Policijske stanice sa dva vozila.