Naslovna Hronika Prevrnuo se kamion pun bitumena u tunelu između Tekije i Golubinja: Saobraćaj...

Prevrnuo se kamion pun bitumena u tunelu između Tekije i Golubinja: Saobraćaj jednom trakom [Foto]

513
0

Na putu IB 34 Donji Milanovac – Kladovo kod mesta zvanom Pecka bara, saobraćaj je, nakon što se u tunelu T03 juče popodne prevrnuo kamion pun bitumena, ponovo uspostavljen i odvija se jednom trakom, uz regulisanje semaforima, naizmenično.

Kamion je prevozio bitumen; Foto: DVD Grabovica

Kamion registarskih oznaka Republike Moldavije udario je u zid tunela juče oko 15 sati i 30 minuta i prevrnuo se, a tom prilikom je iscureo bitumen koji je ovim kamionom prevožen.

Vozač je transportovan kolima Hitne službe u Zdravstveni centar Kladovo, gde je i hospitalizovan.

Saobraćaj je više sati bio potpuno obustavljen; Foto: DVD Grabovica

Do prevrtanja kamiona došlo je na sredini tunela koji je dugačak 285 metara na deonici Đerdapske magistrale, IB 34 u rejonu Velikog i Malog kazana, kod mesta zvanog Pecka bara između Tekije i Golubinja.

Za sada nije poznato iz kojih je razloga došlo do ovog udesa. Na lice mesta odmah su izašle ekipe Vatrogasno spasilačke jedinice Kladovo i Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Grabovice sa jedne i ekipa Vatrogasno spasilačke jedinice Donji Milanovac sa druge strane tunela, koje su i obezbedile čitavo ovo područje.

Intervenisali su pripadnici VSJ Kladovo i DVD Grabovica

Iz kladovskog komunalnog preduzeća stigla je jedna kombinovana radna mašina i kamion šljunka za sanaciju posledica ove saobraćajne nezgode, a tokom večeri iz Jagodine i dizalica-kran.

Trenutno su tamo i ekipe Štrabaga DOO, Preduzeća za puteve Zaječar, budući da se bitumen u međuvremenu stvrdnuo, pa je potrebno da i fizički bude uklonjen sa kolovoza u ovom tunelu.

Saobraćaj se odvija jednom trakom, uz regulisanje semaforima, naizmeničnim propuštanjem vozila.

Ispred tunela T01 izgoreo kamion, traktor i 60 guma: Foto: DVD Grabovica

Kladovski vatrogasci su tokom jučerašnjeg dana intervenisali i na požaru koji je izbio na kamionu sa prikolicom, vlasništvo “Korona Cirkusa” iz Novog Sada i to neposredno ispred prvog tunela na putu Donji Milanovac – Kladovo (IB 34), u rejonu Velikog i Malog kazana.

Gašenje požara umnogome su otežavale zapaljene gume, pa su vatrogasci posle skoro dvočasovne borbe sa vatrenom stihijom uspeli da spasu prikolicu. Nažalost, kamion je izgoreo u potpunosti zajedno sa traktorom i 60 guma koje je prevozio.

Uzrok požara za sada nije poznat i biće utvrđen nakon detaljnih analiza, kao i materijalna šteta, koja je poprilično velika.

U ovoj intervenciji su, pored pripadnika Vatrogasno spasilačke jedinice Kladovo učestvovala i tri pripadnika kladovske Policijske stanice sa dva vozila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.