Naslovna Lokalni izbori 2017 Prevremeni lokalni izbori u Negotinu: Ministri šetaju Krajinom

Prevremeni lokalni izbori u Negotinu: Ministri šetaju Krajinom

81
0

Ako je suditi po učestalim posetama ministara i državnih sekretara, zahuktava se kampanja uoči prevremenih lokalnih izbora, koji će u Negotinu biti održani 24.decembra.

Tek poslednjih dana intenzivirane su posete visokih državnih funkcionera, pa je tako prvi Negotin posetio ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović sa saradnicima koji je obišao Udruženje pčelara u Negotinu, manifestaciju “Dani jabuke” u Karbulovu, plantažu lešnika porodice Vladejić na Kusjaku, koja pod ovom kulturom ima 18 hektara površine i pivnice u Rogljevu.

Posetu Negotinu, Nedimović je iskoristio da pčelare, voćare i vinogradare upozna sa podsticajima kojima resorno ministarstvo poboljšava razvoj agrara.

I ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević sa saradnicima posetio je dve najstarije škole u ovom delu istočne Srbije, Negotinsku gimnaziju i OŠ “Vuk Karadžić”, a uskoro se očekuje da ponovo dođe u Negotin i u ovdašnjoj Poljoprivrednoj školi “Rajko Bosnić” govori o dualnom obrazovanju.

Državni sekretar Ministarstva za omladinu i sport Predrag Peruničić darovao je osnovnoj školi “Branko Radičević”, u kojoj je pre dve godine završena dugogodišnja izgradnja fiskulturne sale, 60 lopti za razne sportove.

I Negotin će dobiti poklon, ali od Ace Lukasa koji će 12.decembra od 20 sati na centralnom gradskom trgu prirediti poklon koncert pod nazivom “Od Ace za Negotin”, dva dana nakon onog u Mionici u kojoj će, takođe, 24.decembra biti održani izbori.

Za kraj kampanje zakazana je tribina “Dođite da razgovaramo o budućnosti vašeg mesta” u ovdašnjoj Hali sportova, 17.decembra u 17 sati, kojoj će prisustvovati predsednik Srbije Aleksdandar Vučić.

Negotinci, inače, i ne pamte kada je predsednik Srpske napredne stranke poslednji put dolazio u ovaj grad. Očekuje se da do kraja kampanje u Negotin dođu i visoki funkcioneri ostalih stranaka, učesnika izbora.

Negotinci će 24.decembra birati, za sada, između tri liste, jer se čeka proglašenje četvrte koja u zakonskom roku mora da dostavi traženu dokumentaciju.

Prva na listiću će biti koalicija SNS-SPS koja i jedina ima kompletnu listu sa 45 kandidata za odbornike.

Druga je lista DS – primarijus doktor Miomir Petković sa 30 kandidata za odbornike, a treća Ujedinjena seljačka stranka sa 15 kandidata.

Četvrta će, ukoliko je proglasi Opštinska izborna komisija, biti lista grupe građana “Negotin bez korupcije” sa 15 kandidata među kojima su viđeniji članovi Dveri, Dosta je bilo, DSS i Narodne radikalne stranke, a koju su prozvali na bojkot ovdašnji radikali, jer dogovori da i oni budu na listi očigledno nisu urodili plodom.