Naslovna Događaji Preventivni pregledi dece i odraslih u nedelju 16. juna

Preventivni pregledi dece i odraslih u nedelju 16. juna

617
0

Na inicijativu Ministarstva zdravlja akcija besplatnih preventivnih pregleda nastavlja se u nedelju 16. juna i u negotinskom Zdravstvenom centru.

Besplatni preventivni pregledi građana, bez zakazivanja, za sve zainteresovane pacijente koji imaju ili nemaju zdravstveno osiguranje, obaviće se u nedelju 16. juna od 8 do 17 sati.

Obuhvaćen je dermatološki pregled mladeža, tumor markeri: CEA, CA19-9, i Alpha Fetoprotein, merenje krvnog pritiska, UZ abdomena, nivo šećera u krvi, kao i kompletna krvna slika.

Pacijenti se, kao i do sada, javljaju Službi zdravstvene zaštite odraslog stanovništva odakle će biti upućivani na dalje preglede.

„Posebno napominjemo i apelujemo na roditelje da se odazovu u što većem broju i odrade preventivne sistematske preglede svoje dece koji će istog dana biti organizovani u našoj ustanovi. Preventivni sistematski pregledi dece obuhvataće: pedijatrijski pregled, merenje visine i težine, krvnog pritiska, nivoa šećera u krvi, proveru vida i pregled dermatologa“, navode u Zdravstvenom centru u Negotinu.