Naslovna Hronika Pretučen jedan od govornika antivladinih protesta u Negotinu

Pretučen jedan od govornika antivladinih protesta u Negotinu

2368
0

Trojica maskiranih muškaraca nasrnuli su u četvrtak oko 22 časa, nakon antivladinih protesta u Negotinu na Strahinju Ćirića, člana sindikata „Nezavisnost“ i jednog od prošlonedeljnih govornika na protestu.

Ćirić navodi da su ga nepoznati sačekali ispred ulaza zgrade u ulici 12. septembar, gde stanuje sa ćerkom, a nakon batina ostavili su ga da leži onesvešćen.

„Trčećim hodom su došli do mene i počeli da me udaraju pesnicama, a kad sam pao na zemlju počeli su da me šutiraju. Imam visoku dioptriju i video sam ih tek kada su me zaskočili. Na mene je prvo nasrnuo muškarac koji je viši od mene za otprilike desetak santimetara, a zatim i druga dvojica koji su otprilike moje građe i konstitucije. Procenjujem zbog sportske i atletske građe da imaju između 35 i 40 godina“, navodi Ćirić.

On je odmah o napadu obavestio i policiju koja ga je odvela u Hitnu službu, a zatim i na odeljenje hirurgije. Ćiriću su, tom prilikom, konstatovani hematomi na licu i potiljku i povreda desnog oka, koje mu je od otoka gotovo zatvoreno.

Ćirić koji je prošle nedelje na skupu „Jedan od pet miliona“  održao govor u kojem je prozvao neke od opštinskih zvaničnika, BIA, ali i predsednika Srbije, Aleksandra Vućića i, kako je naveo, „njegove batinaše“ koji navodno „vladaju Negotinom“, a od kojeg su se na zvaničnoj FB stranici ogradili organizatori protesta, smatra da je upravo taj govor  motiv napada na njega.

„Smatram da je uzrok svega moj nastup na protestima, 7. marta jer sam njime verovatno doprineo da neki ljudi osete potrebu da mi se na ovakav način revanširaju batinjanjem“, kaže Ćirić i dodaje da mu pre ovoga niko nije pretio, ali da je od tog protesta dobio više „prijateljskih saveta da pazi šta radi“.