Naslovna Društvo Pretnje bombama i u negotinskim školama

Pretnje bombama i u negotinskim školama

3804
0

Osnovne škole u Negotinu  dobile su dojavu da je u tim ustanovama postavljena bomba.

Foto: I.Mitrović

Pretnje bombom stigle su na e-mail adrese osnovnih škola: „Vuk Karadžić“, „Vera Radosavljević“, „Branko Radičević“ i „12. septembar“.

Preteće mejlove dobile su i osnovne škole „Stevan Mokranjac“ u Kobišnici, „Pavle Ilić Veljko“ u Prahovu, „Momčilo Ranković“ u Rajcu i „Pavle Ilić Veljko“ u Dušanovcu.

Učenici su obavešteni da ne dođu u školu i da će se nastava odvijati online. O događaju je obaveštena i policija.

„U vezi sa tim preduzimaju se sve mere i radnje koje uključuju kontradivizioni pregled“, saznajemo u Policijskoj upravi u Boru.

Dojave o postavljenim bombama stigle su na adrese više osnovnih škola u opštinama Kladovo i Majdanpek, kao i osnovnim školama na teritoriji grada Bor i Zaječar, ali i širom Srbije.

Školarci se, saznajemo, neće vraćati u klupe danas, dok se ne obave pretresi svih objekta za koje je poslata anonimna dojava o eksplozivnim napravama.

Srednje škole u Negotinu i regionu rade uobičajeno i nisu dobile preteće mejlove. Na nastavu idu i učenici osnovnih škola „Branislav Nušić“ u Urovici, „Jovan Jovanović Zmaj“ u Jabukovcu, kao i „Hajduk Veljko“ u Štubiku, koji, takođe, nisu dobili dojave o eksplozivnim napravama.