Naslovna Kultura Prestižna nagrada dr Dragosavac i negotinskoj Biblioteci

Prestižna nagrada dr Dragosavac i negotinskoj Biblioteci

188
0

Dr Branka Dragosavac, autor knjige “Javne biblioteke u Srbiji od 1901. do 1818. godine”, čije je suizdavač i Narodna biblioteka “Dositej Novaković” u Negotinu, dobitnik je nagrade “Stojan Novaković”.

Dr Branka Dragosavac i dr Bogdan Trifunović, foto: Narodna biblioteka “Dositej Novaković”

Prestižnu nagradu dr Branka Dragosavac dobila je upravo za knjigu “Javne biblioteke u Srbiji od 1901. do 1818. godine” koja je ocenjena kao poseban doprinos razvoju bibliotečko informacione delatnosti.

Knjigu je objavila pančevačka biblioteka, a suizdavači su: Narodna biblioteka „Stevan Sremac“ u Nišu i Narodna biblioteka „Dositej Novaković“ u Negotinu.

“Knjiga je veoma značajna za našu Biblioteku jer sadrži do sada neobjavljene podatke o osnivanju i radu Javne biblioteke u Negotinu, osnovane ukazom kralja Petra Karađorđevića, 14. januara 1909. godine”, navodi Milorad Grbović, direktor negotinske biblioteke.

Nagradu “Stojan Novaković” dr Branki Dragosavac uručio je dr Bogdan Trifunović, direktor Bibliotekarskog društva Srbije, 14.decembra na svečanoj sednici, povodom Dana bibliotekara i obeležavanja 70 godina postojanja Društva.