Naslovna Događaji Premijere negotinske monodrame “Ja ću tebi ljuba biti” u Beogradu i Gornjem...

Premijere negotinske monodrame “Ja ću tebi ljuba biti” u Beogradu i Gornjem Milanovcu

255
0

Nakon negotinske premijere, Muzej Krajine će monodramu “Ja ću tebi ljuba biti” predstaviti u Beogradu i Gornjem Milanovcu.

Posetioci Muzeja Vuka i Dositeja u Beogradu bili su u prilici da danas uživaju u muzejskom teatru i monodrami “Ja ću tebi ljuba biti” o vanvremenskoj ljubavi Marije Mice, rođene Predić i Stevana Mokranjca koju nadahnuto, po tekstu Sanje Radosavljević, muzejskog pedagoga Muzeja Krajine, kazuje glumica Ljiljana Jakšić.

Priča o Mokranjcu i njegovoj voljenoj Mici zasnovana je na pismima i razglednicama koje je par razmenjivao, a koje se čuvaju u bogatoj zbirci negotinskog Muzeja koji brine i o Mokranjčevoj rodnoj kući u kojoj je stalna postavka o rodonačelniku srpske muzike, a od nedavno i njegovog sina Momčila Age, oca srpske toksikologije.

Ljiljana Jakšić koja je u septembru oduševila Negotince na prvom igranju ove monodrame, komad “Ja ću tebi ljuba biti” predstaviće i u ponedeljak, 14. novembra u svečanoj sali Gimnazije „Takovski ustanak“ u Gornjem Milanovcu sa početkom u 19 časova.