Naslovna Sport Prekid prvenstva u Zoni “Istok’” koban po “hajduke“

Prekid prvenstva u Zoni “Istok’” koban po “hajduke“

1019
0

Fudbalski klub „Hajduk Veljko“ su pre početka prvenstva svrstavali u jednog od favorita u Zoni „Istok“, ali su se na kraju morali zadovoljiti trećom pozicijom, iza prvaka „Kablova“ i „Timoka 1919“.

FK „Hajduk Veljko“

Gledajući statistiku, Negotinci su imali najefikasniji napad, najmanje su primili golova, sa impozantnom gol razlikom (41:11).

Da su fudbaleri iz Negotina bili uspešni na startu, kao u drugom delu jeseni, i u dva kola nastavka prvenstva, sada bi se oni šepurili na čelu tabele.

„Moramo biti zadovoljni, mada se ne mogu oteti utisku da smo mogli bolje da prođemo da nismo kiksnuli na dve-tri utakmice. Poslednjih osam kola smo odigrali bez greške i zabeležili isto toliko pobeda. U nastavku smo sa dva gostovanja doneli četiri boda, i šteta što ranije nismo došli u željenu formu. Slobodno mogu da tvrdim da se prvenstvo nije prekinulo, uprkos značajnom bodovnom zaostatku, umešali bi se u borbu za vrh tabele“, kaže predsednik Boban Dimitrijević.

Mladom ekipom uspešno su komandovali iskusni prvotimci predvođeni najstarijim igračem Denisom Đorđevićem, kapitenom Ivanom Davidovićem i najboljim strelcem Vladanom Kalićem.

Velike nade se polažu u najmlađeg Uroša Đorđevića, koji nagoveštava veliki potencijal. Naš sagovornik ističe podatak da je ekipa, izuzev trojice, sastavljena od domaćih igrača.

Zimski  prelazni rok u Negotinu je protekao mirno i zabeležena je pet transfera u oba smera. Redove zonaša su pojačali Nemanja Jovanović, Aca Manić i Ivan Dimitrijević, a otišli su Živković i Moderanović. Trener Bratislav Ninić na raspolaganju je imao 22 igrača.

Od mlađih kategorija aktivno se takmiče pioniri, dok najmlađi petlići igraju u eksperimentalnoj ligi regiona. Biće aktivirane selekcija predpetilića i najstariji kadeti.

Četvoro trenera radi sa oko 80 dece. Zahvaljujući uspešnoj saradnji sa lokalnom samoupravom, rad kluba se finansira iz opštinskog budžeta i nešto od sponzora.

Nezvanično ima naznaka da postoji mogućnost da se u Srpsku ligu „Istok“ plasiraju, pored prvaka i još dva tima, nevezano od plasmana. Trebalo bi da bude raspisan tender i koji klub ponudi najbolje finansijske uslove biće srpskoligaš.

Predsedniku  Bobanu Dimitrijeviću  u radu pomaže sportski direktor Saša Rajković, živa legenda „Hajduk Veljka“, golman  koji je celu igračku karijeru proveo u Negotinu i zabeležio oko 900 nastupa. Sašin sin Predrag  je reprezentativni  golman i član francuskog Rena.