Naslovna Sport Pregršt medalja za STK “Hajduk Veljko” u Kruševcu i Bosilegradu

Pregršt medalja za STK “Hajduk Veljko” u Kruševcu i Bosilegradu

302
0

Kraj sezone stonotenisere i stonoteniserke obeležila su brojna takmičenja na kojima su članovi negotinskog Stonoteniskog kluba osvojili brojne medalje.

Lana Jovanović prvakinja TOP 12 u kategoriji mlađih kadetkinja; Foto: STK “Hajduk Veljko”

Sa poboljšanjem epidemiološke situacije brojna sportska takmičenja, ranije odložena zbog kovida, i bukvalno su bila organizovana u par vikenda, a naročito ona pojedinačna, potrebna zbog poena na početnim rang listama za narednu sezonu.

U nedelju i ponedeljak je u Bosilegradu održan TOP 12 Stonoteniskog saveza centralne Srbije za kadete i  mlađe kadete, u muškoj i ženskoj konkurenciji, koji se igrao po principu svako – sa svakim.

U ženskoj konkurenciji, ovog ponedeljka, Lana Jovanović je u kategoriji mlađih kadetkinja trijumfovala, osvojivši maksimalan broj pobeda i bez izgubljenog seta ubedljivo prvo mesto. Jelena Popović je u kategoriji kadetkinja osvojila drugo mesto.

Jelena Popović, vicešampionka na TOP 12 u Bosilegradu; Foto: STK “Hajduk Veljko”

Pavle Pucarević je u nedelju u Bosilegradu ubedljivo trijumfovao zabeleživši sve same pobede. U TOP 12 konkurenciji našao se i Dušan Kalinović, ali je sa jednom pobedom zauzeo pretposlednje mesto.

U konkurenciji mlađih kadeta u TOP 12, STK “Hajduk Veljko” imao je dva predstavnika: Nikolu Mihajlovića koji je sa pet pobeda i šest poraza zauzeo sedmo mesto i Aleksu Nikolića koji je sa jednom pobedom bio 11.

Luna Jovanović prva na Vidovdanskom turniru u kategoriji juniorki; Foto: STK “Hajduk Veljko”

U subotu je u Kruševcu održan tradicionalni Vidovdanski turnir, za sve uzrasne kategorije. Luna Jovanović je na ovom turniru, u kategoriji juniorki, pobedila u duelu za prvo mesto svoju klupsku drugaricu Jelenu Popović.

Jelena je osvojila drugo mesto i u kategoriji juniorki, ali i u kategoriji kadetkinja, dok je Lana Jovanović bila treća.

Lana se takmičila i u kategoriji mlađih kadetkinja u kojoj je osvojila drugo mesto, izgubivši u finalu od Teodore Sudžum iz STK “Mladost” iz Zemuna, koju je pre toga savladala u kategoriji kadetkinja u borbi za finale.