Naslovna Kultura Predstavnice Negotina, Kladova, Boljevca i Sokobanje na festivalu “Srbija u ritmu Evrope”

Predstavnice Negotina, Kladova, Boljevca i Sokobanje na festivalu “Srbija u ritmu Evrope”

3673
0

U Zrenjaninu je ove subote za učesnike najvećeg muzičkog festivala za decu “Srbija u ritmu Evrope” priređen prijem kod gradonačelnika Sima Salapure i svečanim žrebom određen raspored nastupa.

 

Predstavnice Negotina: Maria Paskulović, učenica Osnovne škole „Branko Radičević“ i gimnastičarke Nađa Milivojević i Marta Đurković 23. oktobra u diretnom prenosu od 21 čas na TV Prva nastupati na festivalu “Srbija u ritmu Evrope” pod rednim brojem 5.

Maria, Nađa i Marta predstaviće se pesmom „Only Teardrops“ Emmelie de Forest, koja je 2013. godine donela pobedu Danskoj na Evroviziji.

Pod rednim brojem 6 nastupaće predstavnice opštine Boljevac: Maša Smiljković sa plesačicama Kristinom Lukić i Lejlom Mašović koje će izvesti pesmu „Cherry red“ Roxen, koja je predstavljala Rumuniju na Pesmi Evrovizije 2020. godine.

Sestre Justina i Simona Jakšić i Magdalena Žugić predstavnice su opštine Sokobanja, a nastupaće na festivalu pod rednim brojem 7 sa pesmom „Fulenn“ sa kojom je Francuska nastupala na Evroviziji 2022. godine.

Redni broj 9 pripao je opštini Kladovo koju na festivalu “Srbija u ritmu Evrope” predstavlja Ivana Boldorac uz podršku plesačica Lune Belonić i Nine Joković koje će izvesti kompoziciju „De Diepte“,Stine den Holander predstavnice Holandije na Pesmi Evrovizije 2022. godine.

Predstavnice iz Negotina, Boljevca, Sokobanje i Kladova zajedno sa svojim koordinatorima Anom Barać, Dejanom Kostandinovićem, Oliverom Denić i Aleksandrom Vasiljević, prisustvovale su i prijemu kod gradonačelnika Zrenjanina, Sima Salapure.