Naslovna Društvo Predstavljen konkurs za projekte razvoja turizma u 2019.

Predstavljen konkurs za projekte razvoja turizma u 2019.

667
0

U Boru je danas predstavljen  javni konkurs za dodelu subvencija i transfera za finansiranje projekata razvoja turizma u 2019. godini. Prezentaciji su prisustvovali i predstavnici opštine Negotin.

Foto: RARIS

Lokalnim samoupravama istočne Srbije šef odseka za infrastrukturne projekte Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Zoran Ostojić sa saradnicima predstavio je javni konkurs za dodelu subvencija i transfera za finansiranje projekata razvoja turizma u 2019. godini.

Prezentacija je okupila tridesetak predstavnika opština i gradova, kao i turističkih organizacija istočne Srbije, a prisustvovali su joj i Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin, kao i njegov pomoćnik Mladen Bošković.

Prezentaciji, čiji su organizatori Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije (RARIS) i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija – sektor za turizam uz podršku grada Bora, prisustvovali su i predstavnici Turističke organizacije opštine Kladovo.

„Nakon upoznavanja sa uslovima Konkursa, predstavnici lokalnih samouprava istočne Srbije su tokom diskusije sa stručnjacima iz Ministarstva, predstavljali svoje projektne ideje za unapređenje lokalne turističke infrastrukture, kojima žele da konkurišu u 2019 godini i dobili su stručni komentar i preporuku kako da se dalje razvije projektna ideja i šta je potrebno da se pripremi uspešna projekta prijava“,navode u RARIS-u.

Konkurs je otvoren do 31. marta za projekte promocije i edukacije u turizmu, a do 1. oktobra 2019. za infrastrukturne projekte u turizmu.