Naslovna Politika Parlamentarni izbori 2020. Predstavljamo vam kandidate za narodne poslanike: Dr Dušan Furnigić

Predstavljamo vam kandidate za narodne poslanike: Dr Dušan Furnigić

1449
0

Kandidat za narodnog poslanika ispred koalicije „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija – Dragan Marković Palma“ je dr Dušan Furnigić, specijalista ortopedske hirurgije i traumatologije iz Negotina.

Izborni plakat SPS Negotin

Dr Dušan Furnigić (1962) koji se na izbornoj listi „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija – Dragan Marković Palma“ nalazi na 79. mestu osnovnu školu završio je u Кobišnici, Gimnaziju „Predrag Кostić“ u Negotinu, a Medicinski fakultet u Кrajovi, Rumunija 1989. godine. Specijalizaciju ortopedske hirurgije i traumatologije završio je u Nišu 2000. godine.

Radni odnos zasnovao je 1990. godine u Zdravstvenom centru u Negotinu, najpre kao lekar opšte medicine u Zdravstvenoj stanici u Jabukovcu. Od 1992. godine učestvovao je u osnivanju Hitne službe pri Zdravstvenom centru u Negotinu, od oktobra 1994. godine zaposlen je u Službi ortopedije u bolnici u Negotinu, gde i danas radi.

Od 2007. do 2013. godine bio je član prvostepene Lekarske komisije zdravstvenog fonda Bor.

Pored lekarskih obaveza bio je angažovan i u brojnim društvenim aktivnostima. Od 2007. do 2013. godini obavljao je funkciju predsednika Lovačkog društva „Hajduk Veljko“ u Negotinu. U istom periodu bio je i prvi čovek Odbojkaškog kluba „Hajduk Veljko“, a klub je u vreme njegovog vođstva zabeležio neke od najvećih uspeha u svojoj istoriji.

Član je Socijalističke partije Srbije od osnivanja. U nekoliko mandata bio je član Opštinskog odbora Negotin, a u više navrata, pa i u aktuelnom sazivu i odbornik u Skupštini opštine Negotin.