Naslovna Politika Parlamentarni izbori 2020. Predstavljamo vam kandidate za narodne poslanike: Dejan Nikić

Predstavljamo vam kandidate za narodne poslanike: Dejan Nikić

1254
0

Kandidat za narodnog poslanika na listi „Milica Đurđević Stamenkovski – Srpska stranka Zavetnici” je Dejan Nikić, diplomirani inženjer poljoprivrede iz Negotina.

Dejan Nikić (1967) jedini je kandidat iz istočne Srbije za narodnog poslanika na listi „Milica Đurđević Stamenkovski – Srpska stranka Zavetnici” na kojoj se našao na 69. mestu.

Nakon osnovne i srednje škole koje je završio u Negotinu, 1992. diplomirao je na Poljoprivrednog fakultetu na odseku stočarstva. Na Veterinarskom fakultetu 2002. završio je obuku za obavljanje poslova dezinfekcije, deratizacije i dezinsekcije, a 2010. je stekao sertifikat za interne kontrolore HACCP standarde (kontrolu namirnica za ishranu ljudi i domaćih životinja i pogona za njihovu proizvodnju i preradu) i završio obuku za uvođenje ISO standarda u kompanijama.

U svojoj radnoj karijeri obavljao je funkcije tehničkog direktora i direktora Farme svinja u Kobišnici, radio na poslovima ugovaranja i organizacije poljoprivredne proizvodnje u „Uljarici Kop“, bio direktor rekonstrukcije farme u Кobišnici i pokretanja proizvodnje i završavanja sistema za prečišćavanje otpadnih voda u kompaniji „Sto posto“.

Obavljao je funkciju direktora proizvodnje farme u Vidrovcu i organizacije i kontrole HACCP standarda na klanici u Dušanovcu i prodajnom objektu u kompaniji „Barbaroš“, savetodavca Ministarstva poljoprivrede na terenu u selima Rečka, Čubra i Brestovac, profesora prakse na ekonomiji stočarstva u Poljoprivrednoj školi „Rajko Bosnić“. Trenutno je zaposlen u DOO „Tekijanka“ na poslovima interne kontrole i primene HACCP standarda.

Osnivač je Udruženja stočara „Hajduk Veljko“ u Negotinu u kojem je od 2011. do 2020. završio postupke umatičenja 400 krava i 1.100 ovaca na području opština Negotin i Кladovo.

Od 2011. član je Asocijacije za razvoj Opštine Negotin u okviru koje je učestvovao u pisanju i realizaciji mnogih programa iz oblasti poljoprivrede i razvoja ruralnog turizma. Radio je i na realizaciji opštinskih projekata formiranja Info centra za turizam i projekta za pčelare.

U sklopu DREPR programa sa kompanijom „Sto posto“ realizovao je projekat sprečavanja zagađivanja kanala od otpadnih voda.

Danas radi na pripremi projekata za preradu voća i povrća u vidu slatkog, kiselog i sušenog programa, zatim projekta za poboljšanja kvalitita života mladih, kao i projekata za pokretanja festivala i obogaćivanja turističke ponude opštine Negotin u povezivanju sa ambasadama Grčke i Rusije.