Naslovna Društvo Predškolskoj ustanovi “Pčelica” u Negotinu nova stolarija

Predškolskoj ustanovi “Pčelica” u Negotinu nova stolarija

908
0

U poslednje tri godine zahvaljujući projektima čiju je realizaciju finansirao Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku, u obnovu negotinskog vrtića uloženo 32 miliona dinara.

Na upravnoj zgradi vrtića završeni su radovi na zameni stolarije, vredni skoro 8,9 miliona dinara. Zahvaljujući radovima koje je sprovela valjevska SZR “Linija” ova zgrada je dobila nove prozore, koji nisu menjani pola veka, još od kada je objekat počeo sa radom, 1970.

 „Cilj svih ovih projekata, pa i ovog danas je pre svega podizanje kvaliteta boravka dece. To nam je bio primarni cilj. Zaista ova stolarija koja je stara 50 i više godina je bila pre svega nebezbedna za decu, a osim toga realizacijom ovog projekta uticalo se i na energetsku efikasnost, kako ove tako i prethodne zgrade. Stolarija je aluminijumska, izuzetno je kvalitetno urađena tako da mi za sada imamo samo reči hvale s obzirom na to da već sada osećamo dobrobit zamene stolarije za decu pre svega, ali i za sve zaposlene u ustanovi“, kaže Radmila Madžarević, direktorka Predškolske ustanove „Pčelica“.

Prošle godine je Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku finansirao radove na zameni krova na takozvanoj novoj zgradi vrtića, a pretprošle je na istoj zgradi zamenjena stolarija.

„U narednom periodu nam predstoje još dve investicije koje bi trebalo uraditi, zamena toaleta i trajno rešenje za snabdevanje toplotnom energijom, da se više ne koristi kotao koji je u funkciji koliko je stara i zgrada, 50 godina, već da se zgrada prebaci na daljinski sistem grejanja i tako dobija toplotu”, rekao je Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin, koji je danas sa svojim zamenikom Bogdanom Gugićem obišao PU „Pčelica“.