Naslovna Društvo Predrag Peruničić, državni sekretar za sport u poseti Negotinu

Predrag Peruničić, državni sekretar za sport u poseti Negotinu

408
0

Školski sport se razvija ne samo zbog rezultata, a oni su svakako evidentni, već zbog zdravlja i svih dobrobiti koje nosi fizička aktivnost.

Kako je istakao Predrag Peruničić, državni sekretar Ministarstva omladine i sporta, tokom boravka u osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Negotinu, 60 odsto ljudi u Srbiji nema ni sat nedeljno fizičke aktivnosti.

Svi mi na kraju vidimo samo rezultat ili nešto loše kad se desi, a ono između, što je i najvažnije, to se ne vidi. Dosta radimo na edukaciji i mladih i samih roditelja. Mi smo i ove godine raspisali konkurs gde ćemo već u januaru da doniramo za 95 škola u Srbiji table, koševe, golove, mreže i lopte, a svaki od tih kompleta je oko 600.000 dinara. Nameravamo da za četiri godine, kroz opremu, uđemo u svaku fiskulturnu salu u Srbiji kako bi se deca bavila sportom, rekao je Predrag Peruničić.

Državni sekretar donirao je osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Negotinu, u kojoj je pre dve godine, posle više od decenije čekanja, konačno izgrađena fiskulturna sala, 60 lopti za razne sportove navodeći da je cilj resornog Ministarstva da pomogne razvoj školskog, a odatle i profesionalnog sporta.

Svaka lokalna samouprava je imala svoju strategiju tako da će one metodološki da dostave šta su radile prethodne četiri godine. Nova strategija koja izlazi pokazala se ispravna, imala je četiri cilja a to su: razvoj školskog, univerzitetskog sporta, sportske infrastrukture i profesionalnog sporta. U saradnji sa lokalnim samoupravama pravićemo novu strategiju koja treba da pokaže u kom pravcu ide srpski sport, dodao je Peruničić.

Lokalna samouprava kroz razgovor sa svim školama prati potrebe osnovnog i srednjeg obrazovanja i pomaže u skladu sa svojim mogućnostima.

Očekujemo pomoć resornog ministarstva, ne samo za školski sport već i za takmičarski deo i za našu sportsku infrastrukturu, koja, iako se situacija popravlja, još uvek nije na zavidnom nivou. Verujem da sportski i timski to možemo zajedno da sredimo za dobrobit i dece i građana, kroz obnavljanje infrastrukture ili čak i neophodne edukacije koje bi u značajnoj meri pomogle razvoj školskog i svih ostalih sportskih disciplina u našoj opštini, istakao je Vladimir Veličković, predsednik Privremenog organa opštine Negotin.