Naslovna Događaji Predrag J.Marković i Zoran Hamović sutra u Negotinu promovišu knjigu “Srbi” Miloša...

Predrag J.Marković i Zoran Hamović sutra u Negotinu promovišu knjigu “Srbi” Miloša Kovića

302
0

Narodna biblioteka „Dositej Novaković“ i Izdavačka kuća „Clio“ promovisaće sutra knjigu „Srbi 1903-1914: Istorija ideja”, koju je priredio istoričar Miloš Ković.

Izdavačka kuća “Clio” će sutra u Negotinu predstaviti knjigu posvećenu jednoj od najvećih epoha srpske istorije, vremenu koje je predhodilo Prvom svetskom ratu

Reč je o delu “Srbi 1903-1914: Istorija ideja”, svojevrsnom dijalogu generacija, budući da je okupila 22 vodećih stručnjaka različitih generacija i raznovrsnih naučnih interesovanja, istoričara, sociologa, arheologa, teologa, ali i pravnika, fizoloza, istoričare umetnosti, antropologe i klasičare.

Knjigu će predstaviti istoričar Miloš Ković, koji ju je i priredio za štampu, a o njoj će govoriti i istoričar Predrag J.Marković, naučni savetnik na Institutu za savremenu istoriju u Beogradu, kao i Zoran Hamović, glavni i odgovorni urednik Izdavačke kuće “Clio”.

Promocija će biti održana, sutra, 5.juna u promotivnoj sali dečjeg odeljenja Narodne biblioteke sa početkom u 19 časova.