Naslovna Društvo Prednovogodišnja čarolija i u Negotinu

Prednovogodišnja čarolija i u Negotinu

818
0

Druženje sa Deda Mrazom i omiljenim dečjim junacima, ali i neke prošlogodišnje tradicije, poput one Vladimira Mitića Alamunje, lepo ukrašeni negotinski izlozi i pune trgovine, obeležili su i ove predpraznične dane u Negotinu.

Animatori Shock Magic tima družili su se i sa najmlađim Negotincima. Na centralnom negotinskom šetalištu posetioci su mogli da se fotografišu sa Medom i Deda Mrazom. Izazovu nisu odoleli ni stariji koji su u društvu omiljenih dečjih junaka zabeležili novu uspomenu.

Građane su tokom prepodneva, kao i svih ovih dana, u centru grada zabavljali trubači. Muzičari sa novogodišnjim kapicama bili su tu i da ispune muzičke želje naših sugrađana, a kako kažu, i da im ulepšaju ove prazničke dane.

Negotinci su ponovo sa radošću pozdravili Deda Mraza, Vladimira Mitića, zvanog Alamunja, koji na svom biciklu sa specijalnom korpom centralnim gradskim ulicama vozi decu.

I ovog decembra ovaj Deda Mraz na biciklu je sa svojim malim pomoćnikom bio jedna od atrakcija našeg grada.

Novogodišnji sajam suvenira u centru grada, koji do 7. januara organizuje Turistička organizacija opštine Negotin, naišao je na dobar prijem kod mnogih naših sugrađana.

Negotinski majstori svog zanata su svojim kreativnim i originalnim suvenirima, medenjacima, proizvodima od meda, vinom, upotrebnim predmetima i rukotvorinama ukrasili centralnu pešačku zonu.

Negotin će i ovaj praznik dočekati skromnije ukrašen, s obzirom da se poslednjih godina nije ulagalo u dekorativnu rasvetu. Izostaće i doček na trgu.

Praznični duh se, ipak, oseća kroz lepo ukrašene izloge negotinskih trgovina i radnji. Na predstojeće praznike podsećaju i pune trgovine, gužva na kasama, užurbani prolaznici i deca koja ovih dana jedva čekaju da im Deda Mraz uruči poklone.