Naslovna Društvo Predavanje za prahovske bajkere

Predavanje za prahovske bajkere

877
0

Pripadnici Saobraćajne policijske ispostave Negotin su u prostorijama Moto kluba “Free Rider 17” u Prahovu vozačima motocikala održali predavanje o ugroženosti motociklista u saobraćaju.

Predavanje „Ugroženost motociklista u saobraćaju“ za članove Moto kluba  “Free Rider 17” u Prahovu priredio je oficir saobraćajne policije Zoran Simonovski.

U okviru oblasti bezbednosti saobraćaja motociklisti zauzimaju visoko mesto na skali rizika stradanja. Zajedno sa pešacima, na globalnom nivou, motociklisti predstavljaju najugroženiju kategoriju učesnika u saobraćaju, imajući u vidu da zbirno čine oko 45 odsto ukupnog broja svih poginulih u saobraćajnim nezgodama.

Poručnik Simonovski ukazao je i na činjenicu da  je osnovni preduslov za bezbednu vožnju na dva točka, uz poštovanje saobraćajnih propisa, upotreba zaštitne opreme, jer nošenje adekvatne zaštite može prilikom pada sa motocikla napraviti razliku između života i smrti, odnosno nastanka težih i lakših povreda.

Na ovom predavanju je, između ostalog, ukazano i na posledice padova vozača motora usled saobraćajnih nesreća sa upozorenjem na šta sve treba da obrate pažnju prilikom vožnje.

Korišćenje zaštitne opreme, poštovanje saobraćajnih propisa, ali i edukacija mladih motociklista, navode i u MK „Free Rider 17“, među prioritetima je i njihovog kluba. Ovakva predavanja su, navode, značajna smanjenje nastradalih motociklista u saobraćaju.

Stepen bezbednosti u saobraćaju, podsetio je Simonovski, zavisi od ponašanja svih učesnika u saobraćaju, zbog čega Saobraćajna policijska ispostava Negotin apeluje na sve učesnike da poštuju saobraćajne propise.