Naslovna Događaji Predavanje o Hilandaru Dušana Milovanovića u Negotinskoj gimnaziji

Predavanje o Hilandaru Dušana Milovanovića u Negotinskoj gimnaziji

441
0

U organizaciji Crkvene opštine Negotin i Istorijskog arhiva u Negotinu u četvrtak 13. februara u 18 časova u sali Negotinske gimnazije biće održano predavanje o istoriji Manastira Hilandar.

Predavanje o istoriji Hilandara, najznačajnijeg središta srpske kulture i duhovnosti u sali Negotinske gimnazije održaće Dušan Milovanović, istoričar umetnosti, teoretičar, kritičar i publicista, autor brojnih monografija i publikacija, radio i televizijskih serijala i predavanja o Hilandaru, istoriji, primenjenim umetnostima.

Ovo predavanje koje se organizuje povodom 800 godina Srpske pravoslavne crkve i Dana državnosti Srbije, plod je Milovanovićevog tridesetogodišnjeg rada i prikupljanja materijala o Hilandaru i Svetoj Gori, a biće propraćeno i adekvatnim ilustracijama i fotografijama iz objektiva Stanka Kostića, likovnog umetnika fotografije, autora brojnih izložbi, monografija i tematskih kalendara.

Predavanje o Hilandaru biće održano u četvrtak 13. februara u 18 časova u sali Negotinske gimnazije. Organizatori su Crkvena opština Negotin i Istorijski arhiv u Negotinu.