Naslovna Događaji Pred negotinskom publikom pozorišna predstava “Art”

Pred negotinskom publikom pozorišna predstava “Art”

312
0

Nova postavka popularne drame “Art”, producentske kuće “Tri za groš” i Beogradskog dramskog pozorišta, biće izvedena danas na sceni negotinskog Doma kulture “Stevan Mokranjac”.

Promo

Ovo kultno delo savremenog dramskog stvaralaštva, francuske autorke Jasmine Reze, donosi priču o tri muškarca čije se prijateljstvo dovede u sumnju kada jedan od njih za veliku sumu novca kupi obično belo platno i u njemu prepozna remek delo likovne umetnosti.

“Art” je prvi put izveden 1994. godine u Parizu, pa nagrađen najvišim pozorišnim nagradama. Delo je inscenirano širom sveta, prevođeno i igrano na više od 30 jezika. U novoj, srpskoj postavci ove drame igraju Milan Lane Gutović, Nebojša Dugalić i Miljan Prljeta.

Prevod potpisuje Ana Volf, scenografiju Ivan Jovanović, kostimograf je Selena Tomašević, dok je Prljeta uradio i izbor muzike.

“Art” je svojevrsna rašomonijada o rasturanju drugarstva kroz tipične situacije koje dugogodišnje prijatelje mogu da snađu, najavljuje Producentska kuća “Tri za groš” koja u saradnji sa Beogradskim dramskim pozorištem potpisuje realizaciju ove drame.

Cena ulaznice je 500 dinara, a karte se mogu kupiti na biletarnici Doma kulture “Stevan Mokranjac” u Negotinu.