Naslovna Društvo Praznična dežurstva zdravstvene ustanove i apoteka u Negotinu

Praznična dežurstva zdravstvene ustanove i apoteka u Negotinu

536
0

I tokom novogodišnjih praznika u negotinskom Zdravstvenom centru organizovana su brojna dežurstva, a na raspolaganju pacijentima su tokom čitavog dana i noći lekari Hitne službe.

Hitna služba radi neprekidno 24 sata u punom sastavu sa dva lekara u smeni, uz pripravnost još jednog vozača ukoliko je potrebno upućivanje pacijenta u višu zdravstvenu ustanovu.

Postoji i pripravnost lekara za transport pacijenta (lekar Hitne službe, specijalista Urgentne medicine, pedijatar i anesteziolog). Prema indicijama se određuje ko će od lekara da pođe u transport. Kako saznajemo od nadležnih, u slučajevima kada se deca šalju u drugu zdravstvenu ustanovu u transport polaze i pedijatar i anesteziolog.

Tokom  24 sata obezbeđeno je dežurstvo specijalista hirurgije, interne medicine, ginekologije, pedijatrije i anesteziologije i to po sledećem rasporedu:

31.12. hirurg, internista, pedijatar, ginekolog

01.01. internista, ginekolog, pedijatar, hirurg, anesteziolog

02.01. hirurg, internista, pedijatar, ginekolog, anesteziolog

U Službi opšte medicine za ovu i Službu medicine rada 1. i 2. januara dana od 7 do 11 sati radiće dežurni lekar, a injekciono odeljenje će biti na raspolaganju pacijentima koji primaju terapiju upravo u tom periodu.

Što se lekova tiče apoteke su dobro snabdevene svim potrebnim medikamentima, a tokom praznika radiće po sledećem rasporedu:

OBEKS APOTEKE

Obeks apoteke 31.12. rade do 15 časova. U utorak i sredu, 1. i 2. januara apoteke neće raditi, a od 3. do 5. januara rade po uobičajenom radnom vremenu od 7.30 do 20 časova.

APOTEKE ŽIVKOVIĆ

Većina apoteka Živković 31. 12. rade do 16 časova. Apoteka Živković 1 u utorak, 1. januara i sredu, 2. januara radi od 8 do 20 časova.

Lilly Drogerie

Apoteka Lilly 31.12. radi do 18 sati, dok 1. i 2. januara neće raditi. Od 3. januara apoteka radi po uobičajenom radnom vremenu od 8 do 21 sat.